Supermarket

Izbira kompaktnega digitalnega fotoaparata

24. 11. 2011 13:09:02

Kompaktni digitalni fotoaparati so primerna izbira za vse, ki za fotoaparat niso pripravljeni odšteti veliko denarja in ga potrebujejo le za občasno in amatersko uporabo na počitnicah ali zabavah. Fotoaparati imajo avtomatične nastavitve, so majhni, poceni in enostavni za uporabo, objektiv pa je del fotoaparata.

image

Digitalni fotoaparati so v zadnjih letih doživeli velik razvoj in njihova tehnologija je z vsakim dnem bolj razvita. Izbirate lahko med digitalnimi fotoaparati različnih modelov in barv, razlikujejo se po ceni in funkcijah, na trgu pa je cela paleta blagovnih znamk. Kompaktni digitalni fotoaparati so namenjeni tistim, ki ne posvečajo preveč pozornosti tehnični strani fotografije in se s fotografijo ukvarjajo popolnoma ljubiteljsko in le z namenom, da bi ovekovečili kakšen poseben trenutek. Čeprav kompaktni digitalni fotoaparati sodijo v nižji oziroma srednji cenovni razred, pa to ne pomeni, da fotografije niso kvalitetne. Digitalni fotoaparati so tudi zelo preprosti za čiščenje s krpo, ki ne sme biti vlažna, na vgrajenem LCD zaslonu pa lahko pregledate že do sedaj narejene posnetke. Kompaktni digitalni fotoaparati so zaradi svoje majhnosti in praktičnosti odličen sopotnik na počitnice, nastavitveni gumbi so jasno označeni in zato enostavni za uporabo, izbirate pa lahko med fotoaparati z zmogljivostjo ločljivosti vse o 3 pa do 24 megapikslov.

Fotoaparate v grobem delimo v tri skupine, in sicer v žepne, profesionalne in kompaktne, razlika pa je v dodatnih funkcijah, kakovosti posnetkov ter seveda ceni. Žepni digitalni fotoaparati se ponašajo z majhnimi dimenzijami, z zelo poenostavljenimi meniji, zaradi česar so primerni za začetnike ter so največkrat najbolj moderni in pisani. Slike shranjujejo na pomnilniške kartice, z uporabo primernega ovitka pa jih lahko uporabljate tudi pod vodo. V zlati sredini se znajdejo kompaktni digitalni fotoaparati, ki jih od profesionalnih loči to, da nimajo ročnih programov za nastavitev zaslonke in časa. Med njihovimi lastnostmi najdemo nastavitve za fotografije visoke kakovosti, zmogljivo optično povečavo in optično stabilizacijo slike. Opremite jih lahko z dodatno bliskavico in izbirate med različnimi scenskimi programi. Profesionalni digitalni fotoaparati imajo ločljivost slike nad 5 megapikslov, njihova ohišja so močnejša, zaradi česar so primerni za terensko uporabo, baterije lahko ponovno napolnite, možna je uporaba pomnilniških medijev, bliskavice, filtra, itd. Primerni so za izkušene amaterske fotografe, ki si želijo visoko kvalitetnih fotografij. Kljub  temu, da nimajo možnosti zamenjave objektiva, pa omogočajo uporabo nekaterih filtrov in dodatnih nastavkov za leče s širokim kotom ali dodatno povečavo.

Kompaktni digitalni fotoaparati znamke Canon so na voljo za 70 ali pa 500 evrov. Cenovni razpon je širok in vsak bo lahko našel Canon fotoaparat, ki bo ustrezal njegovim željam. Gre za eno izmed najbolj uspešnih podjetij na trgu fotoaparatov in Canon fotoaparat vam ponuja tako mobilnost, odpornosti proti vremenskim razmeram, odlične objektive, uporabo vzdržljivih baterij iz litija kot tudi najboljše razmerje med zmogljivostjo in velikostjo.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka