Razvoj brezžičnih stacionarnih telefonov in voip telefonije

23. 11. 2011 14:41:16

Stacionarni telefoni so vodilno vlogo že pred leti prepustili gsm telefonom, ki danes z naskokom prevladujejo na trgu. Temu trendu navkljub pa se danes še vedno uporabljajo in zaradi nižjih stroškov se njihova uporaba celo veča. Takšni telefoni se uporabljajo tako v domačih gospodinjstvih kot v podjetjih, kjer se še vedno pričakuje, da lahko podjetje pokličemo tudi na takšen način.

Kljub manjši uporabi pa so se tudi stacionarni telefoni z leti razvili in danes se večinoma uporabljajo brezžični telefoni, torej brezžični stacionarni telefoni. Brezžični telefoni so precej bolj praktični za uporabo, saj lahko z njimi kličemo kjerkoli, le da smo še vedno v radiu tiste oddaljenosti, ki je še določena za normalno delovanje. Brezžični telefoni oz. brezžični stacionarni telefoni so cenovno zelo dostopni, glavna prednost uporabe teh telefonov pa je v njihovi brezplačni uporabi in brezplačnimi klici med uporabniki v istem omrežju. Ob klicih v druga omrežja ta storitev ni več brezplačna in pozanimajte se o teh stroških, še preden se odločite za sklenitev pogodbe in nakup. V primeru, da ste lastnik podjetja, potem bodo brezžični telefoni oz. brezžični stacionarni telefoni skoraj nujni, da bo vaše podjetje normalno poslovalo, saj brezžični telefoni dajejo tudi bolj resen vtis, ki ga dobi potencialna stranka oz. koristnik vaših storitev, izdelkov.

Slabosti, ki jih imajo brezžični telefoni, so zelo podobne tistim slabostim, ki pestijo gsm telefone. Največji problem predstavlja baterija, trajanje baterije in potreba po polnjenju le-te. Zaradi brezžične uporabe lahko takšen telefon tudi precej lažje in hitreje izgubimo in v primeru, da se hkrati sprazni še baterija, ga boste precej težko tudi našli.

Razvoj telefonije pa gre pričakovati predvsem pri voip telefoniji in pričakujemo lahko, da bodo v prihodnosti na trgu stacionarnih telefonov prevladovali voip telefoni. Voip telefoni so skoraj brezplačen način telefonije, saj za prenos zvoka uporabljajo širokopasovne internetne kanale. Njihova uporaba je tako brezplačna, klici se ne obračunajo, edini strošek, ki ga imate pri tem je internet, ki bi ga verjetno plačevali tudi v primeru, da ne bi uporabljali voip telefonije. Prav zaradi nizkih stroškov lahko pričakujemo, da bodo voip telefoni in voip telefonija privzeli primat vodilne vrste telefonije vsaj v primeru stacionarnih telefonov.

Ker ima vsaka dobra stvar tudi kakšno slabo lastnosti, lahko težave izpostavimo tudi pri voip telefoniji. Trenutno gre še za precej nov način komunikacije, zato bodo stroški v začetku precej višji, pričakujete lahko, da bodo voip telefoni precej dražji ob nakupu, dražja pa bo tudi vzpostavitev delovanja.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba