Avtoradio in nakup

21. 11. 2011 19:16:55

Osnovna oprema skoraj vsakega novejšega avtomobila danes že zajema tudi osnovni avtoradio. Večinoma takšen avtoradio ni dovolj za tiste, ki jim je dobra glasba in kvaliteten zvok bolj pomemben od vseh drugih lastnosti nekega avtomobila. Osnovni avtoradio pri marsikaterem modelu avtomobila ne zajema niti avtoradio usb ampak samo navaden avtoradio, brez možnosti priklopa usb-ja, predvajanja mp3-jev …

image

Takšen avtoradio je čisto dovolj za nekoga, ki mu ta del opreme ne pomeni veliko, zato je vedno bolje, da podjetje, ki proizvaja avtomobile, v osnovno ponudbo vključi takšen avto radio, boljšega, npr. avtoradio usb, mp3, pioneer avtoradio ali avto radio kakšne druge priznane znamke, dodajo k osnovni opremi le v primeru doplačila.

Ko kupujete avto radio pa bodite pozorni tudi na to, v kakšnem okolju živite in kako varno je to okolje. Če se v vaši bližini večkrat dogajajo kraje, živite v bolj strnjenih naseljih ali pa obstaja kakšna druga nevarnost, potem investicija v zelo drago opremo, avtoradio usb, pioneer avtoradio itd. ni najbolj primerno, saj se lahko hitro zgodi, da boste ostali brez njega, hkrati pa boste imeli škodo še na vozilu, razbito šipo ali kakšne druge nevšečnosti. Pazite tudi na to, kje navadno parkirate vaše vozilo, ko greste po nakupih, v službo itd.

Če se kljub temu odločite za nakup in je vaša želja precej večja kot pa nevarnosti, ki vas lahko doletijo, potem izbirajte takšen avto radio, ki ima vsaj neko varovalo pred krajami, npr. snemljiva ploščica, uporaba na kartico …

Maksimalna izhodna moč je navadno tisti podatek, ki nas najbolj zanima ob nakupu avtoradia. Vendar pa nam velika izhodna moč ne pomeni kaj dosti, če vaši zvočniki ne morejo tega izkoristiti. Zato se tako ob nakupu avtoradia kot pri nakupu zvočnikov, posvetujte s prodajalcem oz. osebo, ki se na to spozna, da bo izkoristek res maksimalen.

Poleg velike izhodne moči pa lahko danes izbirate med različnimi funkcionalnostmi avtoradia. Podpora za navigacijo, iPod in iPad podpora, Dual zone podpora, Bluetooth podpora so le nekatere možnosti, ki jih nudi sodoben avto radio, naj bo pioneer avtoradio ali kakšna druga blagovna znamka.

Pozorni bodite tudi na dimenzije avtoradia, saj imajo avtomobili že vnaprej določen prostor, ki je namenjen vgradnji avtoradia. Izberite takšnega, ki bo v mejah vaših dimenzij, saj tako ne bo potrebno spreminjati že pripravljenega prostora v avtu.

Pazite tudi na to, da bo imel USB vhod in bo omogočal MP3 predvajanje, saj boste v nasprotnem primeru hitro želeli zamenjati vaš avtoradio za boljšega, takšnega, ki bo podpiral ti dve stvari.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka