Kaj je dobro vedeti pred nakupom avtoakustike

12. 07. 2010 09:12:12

Tovarniško vgrajena avtoakustika ponuja dobre možnosti sprostitve, vendar ne dovolj dobre za nekatere navdušence, ki si želijo večje zvočnike, boljši zvok, da o videu, navigaciji, Bluetooth vmesniku niti ne govorimo. Kupovanje nove avtoakustike ponavadi pomeni nadgradnjo tovarniške vgradnje ali kasnejši nakup novih komponent. Spodnja navodila vam bodo pomagala izbrati najboljše dodatne dele.

image

Najprej izberite komponente, ki jih želite imeti vgrajene v vašem avtomobilu:

-    Zvočniki

-    Globokotonci

-    Ojačevalci

-    CD/DVD menjalniki

-    Video zaslon

-    Avtoradio

-    Bluetooth vmesnik

-    Daljinski upravljalec

-    USB ključ

-    Navigacijski sistem

Izberite komponente, ki se bodo prilegale vašemu avtomobilu. Vseh naprav namreč ni možno vgraditi v vsak avto. Za nasvet vprašajte strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati , če bi bila vgradnja možna oziroma katere dele bi bilo pametno zamenjati.

Analizirajte vaše navade poslušanja radia oziroma glasbe v avtu. Če veliko potujete, je za vas mogoče najboljši satelitski radio sprejemnik, če radi poslušate glasbo na glas, razmislite o močnem ojačevalniku, če poslušate glasbo iz različnih medijev morate kupiti tak predvajalnik, ki to omogoča.

Poiščite pravi ojačevalec. Ojačevalci pogostokrat niso vključeni v avtoakustiko, vendar pa je za čist in močan zvok nujno potreben. Ojačevalec mora biti dovolj močan, da podpira vaše zvočnike. Prav tako mora imeti dovolj kanalov, da lahko podpira nastavitve zvočnikov.

Izberite dobre zvočnike, ki bodo omogočali poslušanje kvalitetnega zvoka.  Kvaliteto zvoka da tudi pravilna lokacija zvočnikov. Dolžina med levim in desnim zvočnikom ter dolžina med levim in desnim ušesom ni vedno enaka. Naj bo ta razlika čim manjša.  Ko se odločate za postavitev zvočnikov za vaš avto, vam svetujemo, da  jih postavite na različne lokacije preden jih dokončno montirate.

Po določitvi vseh kosov, ki jih želite kupiti, razmislite koliko denarja ste pripravljeni zanje nameniti.  Ne pozabite tudi na stroške montaže. Veliko ponudnikov ponuja montažne storitve, tako da, če se odločite zanje, se dobro pozanimajte o njihovi ceni. Izbira dobrega instalaterja je prav tako zelo pomembna. Povprašajte prijatelje za priporočila, pozanimajte kateri ponudniki so na voljo v vašem kraju, primerjajte cene, možnosti garancije ipd.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka