Supermarket

Stenska svetila

Stenske svetilke niso namenjene le ustvarjanju ambientalnih svetlobnih poudarkov. Uporabne so tudi kot lučke za branje, ali kot glavna osvetlitev prostora. Vse je odvisno predvsem od tega, za kakšno stensko svetilko se odločiš in seveda od njene pozicije v prostoru.

Prednost stenskih svetil pred stropnimi je, da njihova svetloba ne pada od zgoraj in se zato manj blešči. V kopalnicah so stenska svetila v višini obraza primernejša kot stropna svetila, saj zaradi kota svetlobe ne ustvarjajo senc na obrazu. Tako lahko v ogledalu vidiš bolj realističen odsev svoje podobe.

Stenska svetila so primerna za uporabo znotraj in zunaj. Lahko so opremljena tudi s senzorjem premikanja, kar v nočnih urah zagotavlja dodatno varnost. Z dobro premišljeno izbiro senzorskih stenskih svetil, ti bodo le-ta omogočila varno pot od spalnice po hodniku do kopalnice, ne da bi ti bilo treba iskati stikalo za luč.

Poleg ambientalnih stenskih svetil in močnejših stenskih svetil, ki skrbijo za glavno osvetljavo prostora, so ti na voljo tudi takšne stenske svetilke, ki nadomeščajo namizne. Namestiš jih nad delovno površino, ki jo tako ohraniš prazno in na voljo za uporabo med delom, svetilka pa se obnašala kot namizna, če izbereš takšno s premično glavo in spremenljivim naklonom.

Stenska svetila ti torej omogočajo različne načine osvetlitve. Tista, ki svetijo navzgor, skrbijo za ambientalen pridih, tista, ki svetijo navzdol, so namenjena običajno osvetljavi prostora. Bralne stenske lučke so namenjene uporabi nad delovno površino in dekorativne so namenjene osvetljavi slik in umetnin. Kopalniška stenska svetila pa so oblikovana tako, da ti zagotavljajo enakomerno osvetlitev obraza brez odbleska.

Namestitev stenskih svetil je odvisna predvsem od njihove funkcije. Bralna morajo biti seveda nameščena nad delovno mizo, kopalniška v višini obraza in v bližini ogledala, tista, ki osvetljujejo določen umetniški predmet pa morajo seveda biti nameščena v bližini tega predmeta. Za stenske luči, ki so namenjene za osvetljavo prostorov (najpogosteje hodnikov in stopnišč) velja, da naj bodo nameščena približno v višini oči vendar tako, da žarnica ne pride v neposredno vidno polje očesa. Poleg tega je učinek takšne osvetljave praviloma prijetnejši, če svetla niso razporejena v ravni liniji in tudi preblizu drug drugega ne smejo biti.

preberi več
Cena
MIN MAX

LED

Svetilnost (lm)

MIN MAX

Vgrajena žarnica

Žarnica že v kompletu

Ne spreglej

LED luč Metris 2.0

v Mizarski Material

13,98 €

LED luč Polar SE

v Mizarski Material

24,03 €

Nakupovalni nasveti

Kako izbrati svetilko?

Dobro izbrana svetilka naj se ujema s pohištvom in osvetljuje celoten prostor oziroma naj ustvarja prijetno ...

Kupiš, le če lahko izdelek enostavno vrneš!

Zdaj boš nakupoval še bolj brezskrbno. ...

Dostava v roku nekaj ur - dodana vrednost spletnega nakupovanja

Pred leti je bil koncept Same Day dostave, ko kupec opravi spletni nakup in prejme izbrane izdelke že ...

Izbira popolnega darila - misija nemogoče - nič več!

Praznično obložena miza, decembrske zabave, druženja s prijatelji in sorodniki … Vse to je nepogrešljiv ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
3 izdelki
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Popust (najnižji naprej)
  • Popust (najvišji naprej)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka