GymBeam 100% Mandljevo maslo 340 g almond
100% Mandljevo maslo s 26% deležem beljakovin, veliko zdravih maščob in vlaknin, primerno tudi za diete
100% Mandljevo maslo je 100% naravno maslo iz oreščkov, ...
Preberi cel opisPODOBNI IZDELKI
100% Mandljevo maslo s 26% deležem beljakovin, veliko zdravih maščob in vlaknin, primerno tudi za diete
100% Mandljevo maslo je 100% naravno maslo iz oreščkov, narejeno izključno iz neolupljenih mandljev, brez dodatkov, soli, sladkorjev ali palmovega olja. Je odličen vir beljakovin, ogljikovih hidratov, zdravih maščob – nenasičenih maščobnih kislin, mineralov in vitaminov. Poleg tega je odličnega okusa! Ima značilen kremasto slasten okus, ki bo obogatil vašo prehrano. Uporabite ga lahko kot zdrav namaz ali dodate v svojo najljubšo hrano, recepte in smoothije.
Niso vsi oreščki enaki. Mandlji so po svoji sestavi edinstveni, saj nimajo le odličnih mononenasičenih maščobnih kislin, ampak so tudi idealen vir energije, imajo veliko beljakovin, vitamina E in vlaknin. Mandljevo maslo ima večjo vsebnost vitamina E, kalija, kalcija, železa, mangana, vlaknin, nenasičenih maščobnih kislin in manj nasičenih maščob kot arašidovo maslo.
Ker mandljevo maslo vsebuje večjo količino maščobnih kislin, podpira zdravje srca, zdrav holesterol in izgubo maščob. Zato je primerno za premagovanje lakote in želje po sladkem, kadar ste na dieti. Poleg tega je idealno za aktivne ljudi, ker je odličen vir beljakovin in oleinske kisline, ki ima pozitivne učinke na zdravje, podobno kot olivno olje. Zaradi tega je mandljevo olje pomembna sestavina v boju in preprečevanju srčnih bolezni. Tudi vegetarijanci in vegani lahko uživajo naše čisto mandljevo maslo.
100% mandljevo maslo in njegove koristi
je 100% naravno mandljevo maslo
ne vsebuje soli
ne vsebuje sladkorja
ne vsebuje palmovega olja
vsebuje naravne beljakovine
vsebuje zdrave maščobe in nenasičene maščobne kisline
znižuje holesterol
podpira in ščiti srce in srčno-žilni sistem
Zakaj izbrati mandljevo maslo?
Mandljevo maslo znižuje holesterol
Mandljevo maslo vsebuje veliko vlaknin in zdravih maščob, kar koristi srcu in ožilju. Ima tudi številne nenasičene maščobne kisline, ki znižujejo raven krvnega holesterola in delujejo proti boleznim srca in ožilja. Tudi vlaknine pozitivno uravnavajo raven holesterola.
Znižuje krvni tlak
Pozitivno vpliva tudi na krvni tlak. Pretok krvi po žilah se med kopičenjem holesterola poslabša in s tem se krvni tlak poveča. Z nižjim holesterolom se le-ta zniža.
Ne zvišuje krvnega sladkorja
Mandljevo maslo je okusen, sladek in zdrav recept, ki ne povzroča zvišanja ravni krvnega sladkorja. Lahko celo pomaga zmanjšati glukozo v krvi in s tem izločanje inzulina po uživanju obroka, bogatega z ogljikovimi hidrati. Primerno je tudi za ljudi z diabetesom tipa II.
Vsebuje velike količine antioksidantov
Prosti radikali poškodujejo celice, zato je pomembno, da zaužijete dovolj antioksidantov s prehrano. Vitamin E in flavonoidi sodijo med najpomembnejše antioksidante, ki jih lahko najdemo v precej velikih količinah v mandljevem maslu. Mandljevo maslo zato pomaga zaščititi celice pred oksidativnim stresom in zmanjšati tveganje za nastanek bolezni srca.
Podpira hujšanje
Mandljevo maslo vsebuje veliko zdravih maščob in vlaknin, zaradi česar se boste dlje časa počutili siti. Zavira občutek lakote, potrebo po sladkem in večerno prenajedanje.
Vsebuje vitamine in minerale
Mandljevo maslo ima toliko dobrih koristi za zdravje zaradi velikih količin kalcija in bakra. Ti minerali igrajo pomembno vlogo pri medcelični komunikaciji in skrbijo za živčni sistem. Kalcij pomaga pri pravilnem delovanju mišic in vzdrževanju močnih, zdravih kosti. Baker omogoča telesu proizvodnjo melanina, pigmenta, ki kožo ščiti pred soncem.
Vsebuje tudi magnezij in vitamin E. To pomaga sprostiti energijo in sintetizirati maščobne kisline, potrebne za shranjevanje energije. Vitamin E preprečuje oksidacijo maščob v krvi. Železo, ki se nahaja v mandljevem maslu, podpira transport zdravega kisika v kri in sodeluje pri proizvodnji hemoglobina in mioglobina, beljakovin, ki prenašajo kisik v tkiva. Podobno kot vitamin E, tudi železo ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami z aktiviranjem encimov v le-teh.
Sestavine
100% mandlji
Navodilo za uporabo:
Mandljevo maslo je odlično kot namaz ali tudi za kuhanje. Ločevanje olja je naravno, samo zmešajte in je že pripravljeno za uživanje.
Nasveti za uživanje mandljevega masla
Mandljevo maslo doda odličen okus vašim beljakovinam, smoothijem, zrnatemu siru cottage cheese, jogurtu in je odlična kombinacija z banano in čokolado. Je dragocen dodatek h kaši za zajtrk, okusen namaz z minimalno količino glutena, odlična osnova zdravih raw receptov, pa snack med potovanjem, saj temperatura nanj ne vpliva.
Dejstva o hranilni vrednosti
Dejstva o hranilni vrednosti | v 100 g |
Energijska vrednost | 2688 kJ / 650 kcal |
Maščobe | 55,8 g |
nasičene maščobe | 4,4 g |
Ogljikovi hidrati | 6,5 g |
sladkorji | 4 g |
Vlaknine | 11,8 g |
Beljakovine | 25,4 g |
Sol | 0 g |
Opozorilo
Shranjujte na hladnem in suhem mestu. Najbolje uporabiti v treh mesecih po odprtju. Opozorilo o alergenih: Vsebuje mandlje. Narejeno v obratu, kjer predelujejo tudi gluten, arašide, orehe in sezam.