NASVET Avto Oprema
4. 03. 2016 08:00:57

RAZKRIVAMO, KAKO PRAVILNO SHRANITI ZIMSKE PNEVMATIKE

1/2
2/2

Po 15. marcu, ko bodo jekleni konjički dobili letno obutev, moraš zimske pnevmatike nekje shraniti. Če nimaš dovolj prostora, ti shranjevanje pnevmatik omogočajo nekateri vulkanizerji, večina ljudi pa gume preprosto skladišči doma. Veš, da lahko z ustreznim shranjevanjem podaljšaš uporabo pnevmatik tudi za celo sezono? Preveri 5 korakov za pravilno shranjevanje gum!

1. ZABELEŽI SI, KJE JE BILA POSAMEZNA PNEVMATIKA

Preden zimske gume odstraniš, si moraš zabeležiti njihovo mesto na vozilu. To ti bo naslednjo zimo omogočilo, da prednje gume namestiš zadaj in obratno ter tako poskrbiš za enakomerno obrabo.

2. Zimske gume skrbno očisti

Preden pnevmatike shraniš do naslednje sezone, posebno pozornost nameni umazaniji, ki se je nabrala med zarezami v profilu. Če jih moraš oprati, jih pred skladiščenjem dobro osuši.

3. Pazi na postavitev

Pnevmatik ne smeš postaviti pokončno, ker se bodo v času, ko jih ne uporabljaš, deformirale pod lastno težo. Položi jih na bok eno na drugo, če imaš na voljo dovolj prostora, pa je idealno, da jih postaviš pod kotom 75 stopinj.

4. Svetel prostor ni primeren

UV žarki so za strukturo pnevmatik škodljivi, zato jih moraš postaviti na mesto, ki ga sončni žarki ne dosežejo. Primerni so kletni prostori, ki so temni in ravno prav hladni, a pazi, da je v prostoru čim manj vlage. Prepričaj se tudi, da v bližini ni vira toplote, oljnih madežev ter drugih dejavnikov, ki bi lahko poškodovali gumo.

5. Priskrbi si namenske vreče

Če želiš pnevmatikam zagotoviti še dodatno zaščito, jih vsako posebej pospravi v namensko vrečo, ki preprečuje dostop zraka. Na ta način se manj deformirajo.

HITRO IN ENOSTAVNO POIŠČI PRAVE LETNE GUME »

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba