Vodič za nakup moških zimskih čevljev

19. 12. 2014 13:22:25

Znano dejstvo je, da predstavniki moškega spola načeloma ne uživajo v nakupovanju oblačil v isti meri kot ženske, predvsem zato, ker se jim celoten proces zdi dolgočasen. A hočeš nočeš se je treba vsake toliko le odpraviti v trgovino po novo obutev in oblačila, pri čemer še posebej veliko dilemo predstavljajo zimski čevlji, ki za izbiro zahtevajo kar nekaj časa in načrtovanja. Kako torej najenostavneje poiskati prave zimske čevlje za moške?

ŽE PRED NAKUPOM PREVERI BOGATO IZBIRO MOŠKIH ČEVLJEV IN MED SEBOJ PRIMERJAJ RAZLIČNE MODELE - KLIKNI TUKAJ!

Moška zimska obutev je na voljo v različnih stilih in oblikah, v glavnem pa se deli na čvrste visoke čevlje, ki ščitijo tudi gležnje, ter nizke fleksibilne čevlje, ki so primerni za hladno, a ne tudi mokro zimsko vreme. Pri izbiri moraš upoštevati številne kriterije in da bo nakupovanje v prihodnje lažje, smo zate pripravili hiter pregled glavnih lastnosti, o katerih moraš razmisliti pred nakupom.

1. Fleksibilnost. Zimkih čevljev ne moremo kar preprosto sezuti vsakič, ko se na njih nabere nekaj snega, saj v njih hodimo tudi po pisarni, v trgovini in drugih prostorih. Iz tega razloga morajo biti moški zimski čevlji dovolj fleksibilni za udobno hojo na različnih podlagah. Trda obutev prinese boleče žulje in odrgnine, zato vsekakor pred nakupom preveri, kako udobni so izbrani čevlji.

2. Nepremočljivost. Pozimi nas lahko velikokrat presenetita sneg ali dež in če nimamo primerne obutve, nas kaznujejo mokra in hladna stopala. Izbrani moški čevlji morajo tako zagotavljati vodoodpornost tako v snegu kot dežju, kot materiala pa se najbolje obneseta obdelano usnje in guma.

3. Toplota. Izbrana zimska obutev mora zagotavljati toploto v vseh vremenskih razmerah, najboljšo zaščito pa predstavljajo toplo podloženi čevlji, ki so primerni tudi za temperature pod ničlo. Ta kriterij je še posebej pomemben, če v zimskem času veliko časa preživiš na prostem.

4. Višina obutve. Mnogi predstavniki moškega spola naredijo napako, ko se že v začetni fazi nakupnega procesa odločijo za nizke zimske čevlje, ker jim takšen stil bolj odgovarja. A visoka zimska obutev ponuja zaščito gležnjev, hkrati pa poskrbi, da sneg ne pada v čevelj. Če nekoliko podrobeje preveriš ponudbo moške obutve, lahko zagotovo najdeš tudi visoke modele, ki so modni in hkrati zagotavljajo potrebno zaščito. Nekaj predlogov najdeš v priloženih fotografijah.

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba