Po martinovanju ponovno uporabi prazne vinske steklenice

11. 11. 2014 10:43:42

Te dni praznujemo martinovo in preobrazbo mošta v vino obeležujemo z dobro hrano, pijačo in druženjem v krogu najbližjih. A po koncu martinovanja ti bo verjetno ostalo nekaj praznih steklenic, ki bodo bodisi romale v smeti bodisi ostale pozabljene v kotu domače garaže. Res ni nobene boljše rešitve? Seveda je! Zate smo spodaj pripravili nekaj ustvarjalnih idej, kako vinske steklenice spremeniš v uporabne dekorativne kose.

Se pripravljaš na martinovanje? KLIKNI TUKAJ IN PREVERI BOGATO PONUDBO KAKOVOSTNIH VIN RAZLIČNIH SORT!

1. Z ustreznim rezilom za steklo lahko prazno steklenico za vino hitro spremeniš v dekorativno vazo. Za lepši rezultat iz steklenice odstrani nalepko, kar najlažje storiš tako, da za 30 minut namočiš steklenico v toplo vodo, pomešano z nekaj žlicami sode bikarbone. Etikete na ta način kar same splavajo na gladino vode, v primeru, da na steklenici ostanejo še kakšne sledi, pa jih preprosto odstrani z gobico.

2. Odreži dno steklenico in ga obrni na glavo. Veš, kaj dobiš na ta način? Edinstvena držala za kuhana jajčka, ki ti jih bodo zagotovo zavidali vsi gostje!

3. Iz odsluženih steklenic lahko izdelaš lestence in svetila najrazličnejših oblik, če jih le povežeš z električno energijo. Steklenice preprosto namesti eno ob drugo v obliki krogle ali pa jih obesi na kovinsko ogrodje in tako ustvari dekorativen padajoč lestenec (slika na vrhu).

4. Prazne steklenice lahko z nekaj spretnosti preprosto spremeniš v praktične in vzdržljive kozarce za vodo, sok ali pivo. Z rezilom za steklo prereži steklenico na ustrezni višini (odvisno, kako visoke kozarce želiš imeti), skrbno pobrusi odrezano površino za varno uporabo – in edinstveni kozarci so pripravljeni!

5. Odreži polovico steklenice in jo pritrdi na leseni valj istega obsega. Na ta način dobiš čudovito ohišje za svečke, ki poskrbi za romantično vzdušje ne glede na to, kam ga postaviš.

Imaš tudi ti kakšno zanimivo idejo za recikliranje praznih steklenic?

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba