Supermarket

Lesene igrače so odlična izbira za malčke vseh starosti

24. 10. 2014 09:00:29

Prihaja zimski čas, ko se bo otroška igra v veliki meri pomaknila v notranje prostore, zato se v tem času veliko staršev odloča za nakup novih igrač. Spodaj smo zate pripravili nekaj praktičnih nasvetov, kako izbrati karseda varno otroško igračo.

Svojemu otroku priskrbi varno, a hkrati zabavno igračo! KLIKNI TUKAJ IN SI OGLEJ ZANIMIVO PONUDBO LESENIH IGRAČ ...

image

Izogibaj se igračam z vrvicami, trakovi in zankami, predvsem pri izbiranju igrač za najmlajše otroke. Otrok si namreč lahko te dodatke ovije okoli vratu in morda pride celo do oviranja dihalnih poti.

Za otroke, mlajše od 8 let, izberi igračo brez ostrih steklenih ali kovinskih robov, pri mlajših od 3 let pa naj igrača tudi ne vsebuje majhnih delov, ki si jih lahko malček vtakne v usta. To vključuje tudi odstranljive dele na plišastih igračah in plastične filmske obloge.

Če izbiraš elektronsko igračo, se prepričaj, da ima navedene vse varnostne oznake. Tovrstne igrače se sicer priporočajo za otroke, starejše od 8 let, a še takrat morajo starši otroku temeljito razložiti, kako jo varno uporabljati.

Izberi igračo, primerno otrokovi starosti. Marsikatera igrača je povsem primerna za starejše otroke, medtem ko je za mlajše malčke lahko zelo nevarna. Preveri starostna priporočila na etiketi, pazi pa tudi, da si malček ne izposodi neprimerne igrače od starejših bratov in sester.

Na trgu danes obstaja kar nekaj proizvajalcev »zelenih« in ekoloških igrač, ki ne vsebujejo škodljviih snovi. Nikakor ne moreš zgrešiti z izbiro lesene igrače namesto plastične – igrače iz lesa, kot so na primer kocke, materiali za gradnjo in podobno, so enostavne, a hkrati kvalitetno izdelane, poleg tega pa skozi igro spodbujajo razvoj nekaterih znanj in sposobnosti.

Z upoštevanjem teh navodil zagotovo najdeš otroško igračo, ki ne izpolnjuje zgolj varnostnih zahtev, temveč je izdelana iz kakovostnega in naravnega materiala ter pri malčku prebuja ustvarjalnost.

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka