Izbira in nakup TV kartice

7. 01. 2012 23:50:35

Tv kartica vam omogoča, da na svoj osebni računalnik lahko priključite televizijski signal in tako preko računalnika gledate različne televizijske oddaje in filme ter posnamete programe, ki si jih lahko nato ogledate kasneje. Izbirate lahko med različnimi vrstami tv kartic, pred nakupom pa se prepričajte katero je lahko namestite na vaš računalnik.

S pomočjo Windows Media Centra, to je funkcije, ki jo najdete v vašem Windows sistemu Vista ter združljive tv kartice, boste sedaj lahko tudi na svojem osebnem računalniku spremljali oddaje in filme, ki se predvajajo po televiziji.

Tv kartica je na voljo pri različnih proizvajalcih in ob nakupu nekaterih, boste dobili priložen tudi daljinski upravljalnik za Windows Media Center. Ta vam bo omogočil, da boste lahko preklapljali med programi in celo posneli oddajo. Tv kartica je na voljo v dveh osnovnih različicah, in sicer obstaja zunanja tv kartica, ki jo priključite na vrata USB na računalniku ali pa notranja tv kartica, ki jo je treba namestiti v notranjost vašega računalnika. To je prva odločitev, ki jo je treba sprejeti pred nakupom.

Zunanja kartica je velikokrat enostavnejša za namestitev, je pa res,  da v primerjavi z notranjo, zunanja tv kartica porabi več procesorske zmogljivosti, zlasti med snemanjem. Računalniki ob nakupu ponavadi ne vključuje tv kartice, seveda pa jo lahko vedno dodate, le pred nakupom se dobro prepričajte katera je združljiva z vašim modelom računalnika.

Obstaja tudi možnost, da na računalnik namestite več tv kartic in tako lahko snemate oddajo na enem programu, medtem ko gledate drugega. Zunanja kartica ima tudi video vhod, ki omogoča, da preko njega lahko na računalnik in nato na DVD prenesete stare posnetke z VHS kaset ali tiste posnete z analognimi kamerami.

Tv kartica ima le eno slabo lastnost, in sicer ne podpira signala VPS in ne omogoča snemanja oddaj, ki se začnejo kakšno minuto kasneje. Izbira tv kartic je danes zelo pestra in večina jih omogoča kvaliteten sprejem televizijskih programov.

Gigabayte tv kartica je ena izmed najbolj priljubljenih znamk na našem trgu, ki zagotavlja izjemen sprejem slike. Gigabayte tv kartica je primerna za osebne in prenosne računalnike, namestite pa jo tako, da jo priključite na USB vrata. Njena prednost je, da se tv kartica ne pregreva saj ima vgrajen sistem ohlajanja, poleg nje pa boste prejeli tudi daljinski upravljalnik.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba