Pustne maske za pusta hrusta

20. 12. 2011 09:38:19

Se še spominjate časov, ko ste se sami podili naokrog preoblečeni v čarovnico ali kakšne drug lik? Se še spominjate igranja s prijatelji in darila, ki ste jih prejemali po hišah? Ste takrat srečali tudi kakšno drugo skupino maškar in gledali, če so one bolje našemljene kot vi? Izbirate sedaj pustne maske za vašega otroka?

Potem se najprej posvetujte z njim, da ne bo vaš nakup pustne maske popolnoma odveč, ker se otrok ne bo želel našemiti v nek lik, ki ste ga izbrali vi. Pust je poseben praznik, ki si ga predvsem mlajši zapomnijo za celo življenje, kot ste si ga tudi vi, saj ste verjetno na zgornja vprašanja odgovorili z ja.

In kakšne so današnje pustne maske?

V bistvu se niti ne razlikujejo tako zelo od tistih, ki ste jih nosili včasih. Še vedno so zelo popularne čarovnice in tatovi, nekaj pa je tudi bolj modernih likov. Predvsem se pojavljajo pustni kostumi različnih likov iz risank, npr. Nodi in podobni, ki so primerni predvsem za najmlajše. Malo starejši bodo zelo nezadovoljni, če bodo takšni pustni kostumi, ki ste jih kupili za njih.

Pustni kostumi za otroka so lahko tudi primerno darilo, če se odpravite na obisk k kakšnim sorodnikom, prijateljem ali znancem. Seveda so pustni kostumi za otroka primerno darilo le v tistem času, ko so priprave na pust na vrhuncu. Pustni kostumi za otroka ne bodo primerno darilo in se jih nihče ne bo razveselil, če jih podarite nekje sredi leta, ko je do pusta še kar nekaj mesecev.

Pustne maske in pustni kostumi za tiste malo starejše otroke naj bodo predvsem takšni, da otroku ne bo prevroče v njih. Maska, ki je narejena iz različnih plastičnih mas, ne dopušča koži, da bi dihala. Takšne pustne maske so izjemno neprijetne in zelo težko je v njih zdržati več ur.

Seveda pa pust ni praznik, ki bi bil namenjen samo otrokom. Tudi vi se lahko našemite v nekaj ali nekoga. Prav gotovo se najde kakšna maska, ki bi jo tudi vi imeli ali bi se v njej sprehodili okrog. Saj pravijo, da se pravi obraz nekoga pokaže šele takrat, ko je maska na njegovem obrazu. To pravilo resnično drži, saj si z masko marsikdaj upamo več, kot bi si brez nje. Če nas ljudje ne prepoznajo, nam tudi nekoliko popustijo zavore in naredimo ali rečemo tudi kaj takšnega kar je sicer tabu.

Zato si privoščite nekaj zabave in si tudi vi privoščite zabavo vsaj en dan v letu, če vam sicer zmanjka časa za to.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba