Komentarji

Pred 6 leti

OMRON merilnik krvnega tlaka M6 Comfort

OMRON merilnik krvnega tlaka M6 Comfort

Sem dolgo iskala en dober merilec pritiska, ki bi ga lahko uporabljale tud starejše osebe, ker ima moja mama težave z aritmijami in si rabi redno merit pritisk. Tega Omron sem zbrala ker ma velike številke, zato lahko mama tudi brez očal vse vidi in zelo enostaven je za uporabo. Ti ubistvu samo na start pritisneš, ostalo pa vse sam naredi. :) Malo več kot 100 € se mi zarat njegove uporabnosti sploh ne zdi pretirana cena.

Pred 8 leti

OMRON merilnik krvnega tlaka M6 Comfort

OMRON merilnik krvnega tlaka M6 Comfort

Sama sem kupila tudi merilnik, ki je podoben. Opazila sem ga v ambulanti za hipertenzijo v bolnici Petra Držaja - Microlife- je cenejši, daljša garancija:)) v vednost

Vrsta in izbira merilcev krvnega tlaka

15. 12. 2011 11:33:26

Da boste lahko merili vaš krvni tlak tudi od doma in tako nadzorovali vaše zdravstveno stanje morate izbrati ustrezen merilnik krvnega tlaka. Na trgu obstajajo merilci krvnega tlaka, ki se med seboj razlikujejo po načinu merjenja. In sicer jih delimo v tri skupine. Ročni merilci krvnega tlaka so prva in za merjenje uporabljajo slušalko oziroma stetoskop, napihljivo manšeto ter prikazovalnik krvnega tlaka. Gre za merilnik krvnega tlaka pri katerem morate sami napihniti manšeto in nato počasi z ventilom zniževati tlak.

Druga vrsta so pol avtomatski merilci krvnega tlaka, ki še vedno zahtevajo ročno napihovanje manšete, toda sami spuščajo zrak in izmerijo krvni tlak. V tretjo skupino spada avtomatski merilnik krvnega tlaka, ki sam napihne manšeto in samodejno in enakomerno spušča zrak ter meri krvni tlak. Avtomatski merilnik krvnega tlaka lahko uporabljate za merjenje na nadlakti, prstu ali podlakti, kjer pa merjenje ne bo natančno. Toda ni vsak merilec krvnega tlaka primer za vsakega bolnika.

Polavtomatski merilnik krvnega tlaka je lahko težaven za uporabo pri bolnikih z artritisom, saj ne izmer krvnega tlaka, če je srčni utrip nepravilen. Avtomatski merilnik krvnega tlaka pa zaradi nenatančnosti odsvetujejo starejšim bolnikom in osebam z žilnimi boleznimi. Ta ima težave pri merjenju, kadar je srčni utrip pospešen ali ima oseba nizek pulzni tlak.

Ko se odločate za nakup bodite predvsem pozorni na naslednje lastnosti: velikosti manšet se med merilci krvnega tlaka razlikujejo. Osebe z manjšim obsegom nadlahti potrebujejo manjšo manšeto, sicer pa naj bi njen gumijasti del obsegal 80 odstotkov nadlahti.

Druga stvar na katero je treba biti pozoren je zaslon, na katerem morate enostavno prebrati meritve. Ročni merilec krvnega tlaka mora imeti dober stetoskop, preko katerega boste lahko slišali vse žilne šume. Za merjenje od doma je najbolj priporočljiv nadlahtni merilec krvnega tlaka, sicer pa poznamo tudi zapestni merilec.

Danes os merilci krvnega tlaka že tako napredovali, da vam ne pokažejo le spodnjega in zgornjega pritiska, ampak tudi številne druge podatke, ki jih za boljši pregled in vodenje evidence enostavno shranite na računalniku. Seveda pa odločitev kateri merilci krvnega tlaka so najbolj natančni, ni edina stvar, ki jo morate narediti. Merilnik krvnega tlaka se morate naučiti tudi pravilno uporabljati.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba