Nakup vetrovke

6. 12. 2011 12:10:51

Nakup vetrovke bo v jesenskem obdobju odlična naložba, predvsem v primeru, da se želite tudi v tem bolj hladnem obdobju ukvarjati s športi na prostem. Tek in kolesarjenje sta vse bolj priljubljena športa, zato se s tem ukvarja vse več ljudi tudi ob nižjih temperaturah. Če tudi vi spadate med takšne športne navdušence, potem lahko izbirate različne vetrovke. Za kolesarjenje se uporablja kolesarska vetrovka, za tek tekaška vetrovka, lahko je moška ali ženska vetrovka.

Ob nakupu vetrovke bodite pozorni predvsem na kvaliteto. Tako kolesarska vetrovka kot tekaška vetrovka je poleg vremenskih vplivov izpostavljena še številnim drugim nevarnostim in vetrovke slabše kvalitete bodo hitro raztrgane ali kako drugače uničene. Tem vplivom in nevarnostim je izpostavljena tako moška kot ženska vetrovka, število nevarnosti pa je odvisno predvsem od tega, kako pogosto se jeseni ukvarjate z določenim športom.

Od vetrovke se pričakuje predvsem, da vas zaščiti pred vetrom. To pove že njeno ime. Kljub temu pa lahko vetrovko uporabljate le do določene temperature, ne glede na to, če je to kolesarska vetrovka, tekaška vetrovka, ženska vetrovka … Priporočljiva je uporaba vetrovke vsaj v takšnih temperaturnih razmerah, ko se termometer dvigne nad nič stopinj. V nasprotnem primeru raje vetrovko pospravite in oblecite kakšno bolj toplo oblačilo.

Seveda pa je to odvisno tudi od vas, predvsem od tega, kako zelo ste občutljivi na mraz. Če ste navajeni višjih temperatur in jih imate tudi raje od mraza, potem se odločite za nakup podložene vetrovke. Podloga vetrovke vam bo ustvarila dodatno toplino, ki pa je lahko včasih tudi nadležna.

Predvsem če vetrovko uporabljate med kolesarjenjem, tekom ali kakšnim drugim športom, vam bo ob debelejši podlogi hitro postalo prevroče. Zato je nujno, da v primeru, da želite vetrovko uporabljati med športnim udejstvovanjem, kupite takšno, ki bo imela snemljivo podlogo. Tako boste vetrovko lahko uporabljali tako v zelo hladnih vremenskih pogojih, kot tudi pri bolj prijaznih temperaturah ter ob športnih podvigih.

Nakup vetrovke lahko opravite v vsaki trgovini, ki ima na zalogi oblačila. Za nakup vetrovke se raje odločite v tistih časih, ko je sezona za njih mimo, saj bodo takrat cene vetrovk precej nižje, akcijske. Seveda lahko, tako kot pri vseh ostalih oblačilih, tudi pri nakupu vetrovke izkoristite akcijske ponudbe in razprodaje.

Ne glede na kvaliteto in vrsto vetrovke pa pazite predvsem na vaše zdravje in se ob neprimernih temperaturah raje odločajte za takšen oblike rekreacije, ki jih lahko opravljate v zaprtih prostorih in ob normalnih sobnih temperaturah.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba