NASVET Telefonija
28. 03. 2022 15:18:08

KATERI OVITEK ZA TELEFON IZBRATI?

1/1

Danes imajo mobilni telefoni vse več funkcij, paradoksalno pa so vse bolj krhki. Izognite se razpokanim zaslonom in odluščenim vogalom ter si zagotovi temeljito zaščito z nakupom folije ali zaščitnega stekla za zaslon ter ovitkom ali etuijem.

 

  • Ana, urednica na Ceneje.si
  • Čas branja: 2 min

 

Vrste ovitkov

Ovitki za zadnjo stran telefona

Etui za zadnjo stran telefona v imitaciji lesa.

Ti ovitki ščitijo stransko in zadnjo stran telefona. Najdeš lahko različne tipe – nekateri so oblikovani glede na telefon in preprečujejo praske ter umazanijo, drugi pa z visokimi robovi delno poskrbijo za zaščito zaslona z rahlo režo, ki jo ustvarijo med mobilnim telefonom in površino, na katero je nameščen. V ponudbi je širok izbor motivov, barv in materialov, vsak s svojimi specifičnimi lastnostmi.

 

→Poglej ovitke za zadnjo stran telefona

 

Zložljivi ovitki

Temno moder zložljiv etui za telefon.

Zložljivi ovitki v obliki knjige pokrivajo robove in zadnjo stran telefona, hkrati pa ščitijo zaslon pred poškodbami – vendar le v zaprtem položaju. Zato je tudi za to vrsto priporočljivo kupiti zaščitno folijo ali steklo za zaslon. Naprednejši in dražji modeli zložljivih etuijev imajo lahko funkcijo obveščanja na sprednji strani, tako da lahko vidiš kdo te kliče ali prejemaš obvestila, tudi ko je ovitek zaprt.

 

→Poglej zložljive ovitke

 

Univerzalni etuiji

Univerzalni etui za telefon z možnostjo obešanja okoli roke.

Univerzalni etuiji se lahko uporabljajo za vse vrste telefonov, ki ustrezajo njihovim dimenzijam. To pomeni, da se ti ni treba ukvarjati z režami za tipke ali konektorje. Običajno pa moraš pri taki vrsti ovitkov iz ohišja vzeti cel telefon, če ga želiš uporabljati. Najdeš lahko tudi posebne vodoodporne etuije, ki ti bodo omogočali nadzor nad zaslonom skozi samo ohišje. Nekateri imajo nameščeno vrvico in so primerni za nošenje telefona okoli vratu.

 

→Poglej univerzalne ovitke

 

Športni etuiji

Športni etui za tek s telefonom.

Športni ali zapestni ovitki imajo poseben trak za pripenjanje okoli roke, kjer telefon ne ovira gibanja. Najdeš pa lahko tudi torbico, ki jo pripneš okoli pasu. To so običajno univerzalni ovitki, pri katerih je dobro biti pozoren le na notranje mere, da se bo tvoj telefon lepo prilegal notranjosti.

 

→Poglej tekaške/športne etuije

 

Glede na kaj izbrati?

Stojalo

Večina zložljivih ovitkov služi tudi kot stojalo. Dobro ti bodo služili ob gledanju video posnetkov ali kuhanju po receptih z interneta.

Polnjenje

Danes postajajo trend polnilni ovitki, ki po vstavitvi telefona in pritisku na gumb začnejo polniti tvojo napravo ter tako služijo kot powerbank.

Prostori za shranjevanje

Številni ovitki, predvsem zložljivi, ponujajo dodaten prostor za shranjevanje, recimo žep za kartice ali nakupovalne sezname.

Etuiji za telefon s prostorom za shranjevanje kartic.

 

Zaščita zaslona

Zaščitno steklo

Danes je kaljeno zaščitno steklo mnogokrat že del opreme tvojega telefona. Njegova namestitev je še enostavnejša kot namestitev folije. Poleg tega zaščitno steklo ščiti tvoj zaslon tudi v primeru padca – steklo lahko poči, zaslon pa ostane nepoškodovan

Zaščitna folija

Zaščitna folija preprečuje praskanje zaslona, vendar ne preprečuje, da bi počil. Folije se izdelujejo po meri za vsak model telefona posebej. Pri lepljenju folije pazi, da ne tvoriš zračnih mehurčkov in da med zaslon in folijo ne zalepiš prahu.

 

→Poglej stekla in folije za zaščito zaslona

 

Ovitki glede na blagovno znamko telefona

Ko izbiraš etui ali ovitek za telefon, se prepričaj, da je združljiv s tvojim telefonom. Za dobro delovanje mora imeti natančno izrezane reže na konektorjih in gumbih za določen model telefona.

 

→Poglej ovitke za telefon na Ceneje.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka