NASVET Pohištvo
23. 03. 2017 17:40:06

4 NAČINI, KAKO USTVARITI SPROŠČENO VZDUŠJE V DOMU

1/1

Dom je vaše platno. S svojo domišljijo lahko ustvarite vse, kar si želite, prepričani pa smo, da si vsakdo želi dom, ki bo udoben in sproščujoč. Ne glede na stil notranje opreme, ki vam je najbolj všeč, želite, da je dom prostor, kjer se odpočijete, sprostite in naužijete miru. V nadaljevanju članka preverite, kateri so štirje najboljši načini, s katerimi boste povečali udobje in sproščeno vzdušje v domu.

 

1. Dodajte cvetje, rastline

Cvetje poudarja lepoto doma in pomirjujoče vpliva s svojo aromatično in vizualno podobo. Majhne, velike, eksotične rastline, lončnice ali rezano cvetje … Ne oklevajte in dodajte rože in rastline v svoj dom, saj bo ta bolj vabljiv in sproščujoč, hkrati pa bodo izboljšale tudi kakovost zraka.


2. Izberite pravo barvno paleto 

Da bi ustvarili mirno, sproščujoče vzdušje, morate poskrbeti za dobro osnovo. To je razlog, zakaj je ključnega pomena, da izberete ustrezno barvo že na samem začetku. Bistveno je, da se izognete preveč svetlim in močnim barvam. Izogniti se morate rumeni, rdeči, oranžni, kričeči rdeče-črni kombinaciji … Namesto tega raje izberite barve, ki so nevtralne, bolj nežne … Pastelno modri, sivi, zeleni, bež in sivorjavi odtenki bodo prava izbira. Te barve bodo vaš dom ohranile miren, svetle barve pa bodo v ozračje dodale samo nekaj energije. 


3. Odstranite nered in šaro

Če želite urediti svoj dom in stvari, morate sprejeti stroge ukrepe. Neorganiziran in neurejen dom je nedvomno kaotičen dom. Vestno pospravite vse predmete, ki jih ne potrebujete v tistem trenutku. Čeprav je na začetku težko, ne oklevajte in zavrzite predmete, ki jih ne boste potrebovali več. Ko boste odstranili nepotrebno šaro in ukrotili nered, bo vaš dom bolj prostoren, vabeč in tudi bolj udoben.

4. Izboljšajte osvetlitev v domu 

Ko gre za ustvarjanje prijetnega vzdušja, naredi osvetlitev pomembno razliko. Tudi umetna osvetlitev je pomembna, a šele v večernem času. Naravna svetloba je veliko bolj učinkovita in mnogo bolj koristna. Odgrnite zavese in pustite, da bo naravna sončna svetloba preplavila prostor. Tudi ko dežuje in je megleno zunaj, svetloba še vedno pronica skozi sivino. Prav zato imejte zavese do neke mere vedno odgrnjene. 

Z upoštevanjem teh štirih preprostih nasvetov boste lahko močno izboljšali raven udobja, hkrati pa bo vaš dom postal srečnejši dom s sproščenim vzdušjem!

Pripravil: Ambient Dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka