Za to čokolado se kakav v zrnu iz Kolumbije in sladkor meljejo 48 ur, nato pa rafinirajo s koščki lešnika.
Sveže praženi kosi lešnikov se dodajo še raztaljeni čokoladi, kjer se lahko njihova aroma popolnoma razkrije - kolumbijski temperament izpolnjuje plemeniti okus lešnika.
Zrna kakava prihaja iz Tumaca, Kolumbija. Regija je v zadnjih letih doživela zanimiv razvoj. Mnoga nekdanja polja kokaina so se preoblikovala v plantaže kakava, pridelovalci kakava pa so se združili v zadruge. Ta močna kohezija, visoka kakovost kakava in s tem tudi boljše cene kakava so znatno izboljšali življenjske pogoje kmetov.
poreklo kakava: Kolumbija, regija okoli Tumaca
izvor lešnikov: Evropa
okus: karamelna in prijetno čokoladna aroma, zaokrožena s finimi aromami lešnika.
vegetarijansko, vegansko in brez glutena
pravičnost: kakavova zrna prihajajo iz družne zadruge Corpoteva. Skupaj s pridelovalci kakava ponuja zadruga vrhunsko kakovost in s tem boljše cene.
čas nastanka: 48 ur
izdelano v Avstriji neposredno iz kakavovega zrna (bean to bar), skupaj z vrhunsko čokolado