Pametni zvočniki / asistenti

(46 izdelkov)

Pametni zvočniki so postali ena izmed najhitreje rastočih tehnologij zadnjih let. Naprave, kot so Amazon Alexa in Google Nest, uporabnikom nudijo možnost upravljanja različnih naprav in opravljanja različnih opravil z glasovnimi ukazi. Glede na to, da se ta tehnologija konstantno izboljšuje, se širi tudi nabor možnosti upravljanja, zaradi česar so pametni zvočniki izredno vsestranska in enostavna izbira za potrošnika.

Ena izmed pomembnejših prednosti pametnih zvočnikov je njihova praktičnost. Uporabnikom omogočajo dostop do informacij in upravljanje naprav v svojem domu, brez da bi uporabljali posamezno napravo, kot sta pametni telefon ali tablica. Pametni zvočnik lahko uporabite za nastavitev opomnikov, dostop do vremenskih napovedi, predvajanje glasbe in seveda upravljanje ostalih domačih pametnih naprav. Vaš pametni zvočnik lahko ugasne luči, prilagodi temperaturo ali pa prižge vaš kavni aparat.

Še ena pomembna prednost je njihova dostopnost. Invalidnim in gibalno oviranim osebam nudijo način, da upravljajo s svojo okolico in pridobivajo informacije brez potrebe po fizičnih zaslonih in prekomernem gibanju. To je lahko zelo koristno za ljudi, ki imajo težave z uporabo tradicionalnih naprav, še posebej za tiste s težavami z vidom ali tiste, ki imajo težave pri uporabi rok.

Vseeno se pojavlja skrb glede ohranjanja zasebnosti ob uporabi pametnih zvočnikov. Ti so namreč ves čas pripravljeni – poslušajo in čakajo na vaše glasovne ukaze. Večina pametnih zvočnikov ima omogočene nastavitve zasebnosti in upravljanja s temi nastavitvami, npr. izključitev mikrofona ali možnost brisanja glasovnih posnetkov. Tako kot pri vsaki drugi tehnologiji je pomembno, da uporabniki razumejo tveganja glede ohranjanja zasebnosti in opravijo vse potrebno za zaščito svojih osebnih podatkov.

Pametni zvočniki bodo počasi postali vse bolj prisotni in naprednejši, skladno z izboljševanjem glasovnih tehnologij. Ponujajo nivo praktičnosti in dostopnosti, s katerim se težko primerja katera druga tehnologija, zaradi česar imajo tako visoko vrednost v vsakem domu ali pisarni.

Pokaži več
46 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka