NASVET Telefonija
2. 03. 2016 09:00:28

5 ENOSTAVNIH NASVETOV ZA VARČEVANJE Z BATERIJO PAMETNEGA TELEFONA

1/1

Se ti pogosto zgodi, da ti telefon nepričakovano "crkne" in te povsem odreže od sveta? Slaba vzdržljivost baterij današnjih pametnih telefonov izhaja iz več dejavnikov: hitrejših procesorjev, napredne programske opreme, prehoda na omrežje 4G in nenehne uporabe družbenih omrežij, pomembna težava je tudi premalo prostora za baterijo zaradi tankega dizajna telefonov. A ni vse tako hudo, kot se zdi na prvi pogled – zate imamo 5 nasvetov za varčevanje z baterijo!

1. Izključi funkcije in aplikacije, ki jih ne uporabljaš

Aplikacije v ozadju so zelo potratne za baterijo telefona. V napravi poišči nastavitve za izklop funkcij, kot so LTE, GPS, Bluetooth in WiFi, kadar jih ne potrebuješ.

 PREVERI POLNILCE »


 

2. Prilagodi osvetljenost zaslona

Poskusi zmanjšati osvetljenost za okoli 20 odstotkov – gre za povsem preprost trik, ki prihrani neverjetno veliko energije!


3. Izklopi samodejno posodabljanje in samodejna obvestila

Facebook, Twitter in e-pošta telefonu požrejo zelo veliko energije. Izklopi obvestila in samodejno posodabljanje ter opazuj, kako bo tvoj telefon ponovno oživel.

 

4. Izklopi vibriranje

Vibriranje telefona izhaja iz majhnega vrtečega motorja znotraj naprave in ta funkcija je energetsko veliko bolj potratna kot navadna zvočna opozorila.


5. Izkoristi dodatne načine varčevanja

Številni proizvajalci v pametne telefone že samodejno dodajo možnost varčevanja z baterijo. Če te funkcije nimaš, so na voljo številne aplikacije, ki si jih preprosto preneseš na svoj pametni telefon.

 POIŠČI PRAVI POLNILEC »

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka