NASVET Telefonija
1. 03. 2016 12:00:28

10 NAJBOLJ ISKANIH TELEFONOV Z DOLGO AVTONOMIJO DELOVANJA

1/1

Časi, ko je tvoj mobilni telefon brez polnjenja zdržal tudi po en teden, so žal minili. Danes te verjetno na vsakem koraku skrbi, kdaj se bo izpraznila baterija pametnega telefona, morda s seboj že nosiš prenosni polnilec. V tem trenutku na žalost še ni na voljo baterij z bolj napredno tehnologijo, zato moraš težavo hitrega praznjenja reševati, kakor veš in znaš.

Kateri pametni mobilniki pa se v tem pogledu najbolje obnesejo? Pripravili smo ti seznam 10 najbolj iskanih telefonov z dolgo avtonomijo delovanja!

 

POIŠČI SVOJ NOV TELEFON »

 
Današnje baterije se obnašajo drugače …

Včasih so mobilne telefone napajale nikelj-kadmijeve baterije, ki se jih verjetno spomniš predvsem po obveznem 16-urnem prvem polnjenju. Pri današnjih litij-ionskih baterijah potrebe po tem ni več, poleg tega tudi ni treba čakati, da se popolnoma izpraznijo, saj je bolje, da jih polniš po malo. Popolno izpraznjenje tem baterijam celo škoduje in skrajšuje njihovo življenjsko dobo, zato je priporočljivo, da jih ves čas vzdržuješ nad 50 odstotki, a jih obenem ne napolniš povsem do konca, ker to vodi v pregrevanje.


Po času pripravljenosti na prvem mestu Sony Xperia Z3 compact

Da bi ugotovili, kateri pametni telefoni z vzdržljivo baterijo so trenutno najbolj »vroči«, smo preverili 30 najbolj gledanih modelov na Ceneje.si v zadnjih šestih mesecih. Upoštevali smo dve specifikaciji, maksimalen čas delovanja v stanju pripravljenosti in maksimalen čas pogovora.
 
Glede na čas v stanju pripravljenosti je med najbolj gledanimi telefoni v zadnji polovici leta absolutni zmagovalec SONY Xperia Z3 Compact z do 920 urami. Na drugem mestu z 804 urami sledi LENOVO A5000 DS, kmalu za njim pa LG G3 S, ki ponuja čas pripravljenosti do 750 ur.

 


 

 

Pri vrhu po priljubljenosti se nahajata še SAMSUNG Galaxy core 2 z do 735 urami in LENOVO P70, ki zagotavlja do 696 ur delovanja. Povprečje stanja pripravljenosti 30 najbolj gledanih telefonov znaša 455 ur.


Glede na čas pogovora kraljuje Samsung

Po maksimalnem času pogovora je na prvem mestu SAMSUNG Galaxy S5, ki ponuja do 21 ur pogovorov. Z do 18 urami mu sledita SAMSUNG Galaxy J5 SM-J500F in že omenjeni LENOVO P70, tretje mesto pa si delijo LG G3 S, SAMSUNG GALAXY S4 i9505 in SAMSUNG Galaxy S6, ki vsi obljubljajo do 17 ur pogovorov. Povprečje najbolj gledanih pametnih telefonov v zadnjih šestih mesecih znaša do 14 ur pogovorov.

 

Ne veš, kateri telefon izbrati? Zaupaj ostalim uporabnikom in izberi katerega izmed navedenih modelov!

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka