NASVET Oblačila & obutev
11. 01. 2016 08:00:52

KAJ BOŠ PA TI LETOS ZA PUSTA?

1/2
2/2

Komaj smo dobro zaključili z novoletnimi praznovanji, že se bliža pust. Letos bomo pustni torek praznovali 9. februarja, v pustnem tednu pa bodo potekale številne prireditve in zabave. Izogni se napornemu nakupovanju v zadnjem trenutku in vnaprej razmisli o tem, v kaj ali koga se želiš preleviti za en dan, nato pa kostum preprosto naroči na spletu iz domačega kavča. Spodaj najdeš veliko zanimivih predlogov za otroke in odrasle!

Zabavne ideje za male pustne šeme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iščeš enostaven kostum? Preveri unisex kostume za odrasle:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne pozabi na prave dodatke!

 

 

 

 

 

 

 

Ali veš?

Medtem ko izbiraš svoj letošnji pustni kostum, preberi nekaj zanimivih dejstev o pustu:

- V večini angleško govorečih držav na pustni torek ne jejo krofov, ampak palačinke. Ta dan se tam imenuje Pancake Tuesday (torek palačink).

- Obstaja zanimiva legenda o nastanku krofov, ki govori o nesrečno zaljubljeni kuharici. Ta naj bi zaradi nezbranosti testo za kruh namesto v pečico vrgla v vročo mast in tako je nastala ideja za današnje krofe.

- Šemljenje predstavlja zelo star ljudski običaj, ko so se ljudje preoblekli v različne živali in jih s plesom oponašali, da bi s tem odgnali zimo in spremenili tok naravnih sil.

- Čas od pustne sobote do torka povezujemo s številnimi dobrotami, kot so ocvrte sladice, štruklji, slane potice in suho meso. Ta tradicija izhaja iz prepričanja naših prednikov, da bogata hrana v tem obdobju vpliva na rodovitnost zemlje v prihajajočem letu. Še danes zato pravimo, da je "pust mastnih ust".

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka