NASVET Vrt in okolica
5. 01. 2016 10:00:29

POČISTI SNEG OKROG HIŠE V 3 KORAKIH!

1/2
2/2

Zima poleg snežnih radosti prinaša tudi opravilo, ki je marsikomu neljubo – kidanje. Kmalu bo spet zapadel sneg in hočeš nočeš, treba se bo lotiti čiščenja okolice. Da bo naslednjič lažje, smo ti pripravili praktičen nasvet, kako se znebiti snega v treh preprostih korakih in poskrbeti, da bo okolica doma čista in urejena!

1. Izberi pravo vrsto lopate

Če prisegaš na tradicijo in imaš pred hišo manjšo površino za kidanje, je zate najboljša izbira ročna lopata. Na voljo je več različic:

  • - navadne lesene lopate v zadnjih letih vse bolj nadomeščajo aluminijaste, ki so lahke, a še vedno dovolj trpežne za težek in moker sneg

  • - lopate z zložljivim ročajem predstavljajo dodatno avtomobilsko opremo in so namenjene odmetavanju snega s površin okrog vozila

  • - ergonomske lopate omogočajo bolj udobno kidanje zaradi prilagojenega ročaja, ki ti prihrani sklanjanje in nepotrebno dvigovanje

  • - lopate s priročnimi kolesi poskrbijo za lažje in bolj učinkovito odstranjevanje snega

  • - lopate z dodatno ojačitvijo na spodnjem delu so namenjene odstranjevanju zmrznjenega snega in ledu

  • - z otroško lopato, ki je posebej oblikovana za majhne otroške ročice, ti lahko pri kidanju snega pomagajo tudi najmlajši.

 

POIŠČI PRAVO LOPATO IN PREMAGAJ SNEG:

 

 

2. Pri nakupu pazi na tole!

Ne glede na to, za kakšen tip lopate se odločiš, pazi, da je primerna moči in višini tistega, ki jo bo uporabljal. Dolžina ročaja mora biti ustrezna, ključnega pomena je tudi dober oprijem. Zajemalni del naj bo velik toliko, da lahko uporabnik brez težav dvigne napolnjeno lopato.

3. Kidaj namesto, da plačaš za fitnes

Pri odmetavanju snega je tvoje telo zelo aktivno in to opravilo lahko učinkovito zamenja fizično vadbo v fitnesu. Ura aktivnega kidanja moškega »oropa« za približno 600 kalorij, žensko pa za 400. A pozor, pred tem se moraš nujno dobro ogreti, da ne pride do neželenih poškodb!

 

In še praktičen nasvet za čiščenje snega:
Čeprav ob sneženju ideja o tem, da zapustiš topel dom in se lotiš kidanja, ni niti najmanj privlačna, ti priporočamo, da se čiščenja lotiš čimprej. Če se nabere večja količina snega, debele plasti postanejo težke in bolj sprijete, odmetavanje pa je posledično veliko težja naloga.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba