NASVET Dom & Vrt
9. 12. 2015 08:00:22

SANJSKI DELOVNI PROSTOR V OTROŠKI SOBI

1/2
2/2

Otroška soba naj bo opremljena v skladu z otrokovo starostjo. Šolski otroci potrebujejo udoben delovni kotiček in prostor za knjige in šolske potrebščine ter prostor za druženje s prijatelji. Ni nujno, da ima otrok svojo sobo, pomembno pa je, da ima otrok prostor, ki je samo njegov in kjer lahko opravi svoje obveznosti. Delovni oziroma študijski kotiček je bistvenega pomena.

Prostor za domače naloge in učenje naj bo prijeten in izoliran od hrupa, da bo otrok lahko opravil svoje obveznosti. Delovni kotiček naj bo minimalistično opremljen, saj nered ali okraski, ki so otroku zelo ljubi, motijo koncentracijo in odvračajo pozornost od dela ali učenja, za računalnik pa priporočamo, da je postavljen v skupni prostor. Tudi stene naj ne bodo preveč okrašene. 

Pomembno je, da ustvariš pozitivno vzdušje in prijeten prostor, v katerem bo otroku udobno in prijetno. Pisalna miza naj bo čista in urejena, saj nered povzroča nelagodje, odvrača pozornost in zmanjšuje koncentracijo ter ruši splošno organiziranost. Otroka nauči, kako naj ohranja red na pisalni mizi in v prostoru ter kako naj organizira svoje stvari.

Nekoč so bile pisalne mize masivne, težke in so vizualno utesnile prostor s svojo temačno podobo. Danes vse teži k lahkotnosti in multifunkcionalnosti. Izkoristimo lahko še tako majhen prostor, saj konzolna mizna plošča z barvitim predalnikom na koleščkih ustreza vsakemu prostoru. Pohištveni proizvajalci kar tekmujejo med seboj v privlačnosti otroških sob ter rešitvah, ki so primerne za predšolske otroke ali najstnike, dekleta in fante, velike in manjše otroške osebe ter otroške sobe za več otrok.

V nadaljevanju članka si oglej pohištvene ideje delovnih prostorov in poišči najljubšo idejo za malega učenjaka.

Če je prostora dovolj, lahko z drugačno pisalno mizo vplivamo na otrokovo učenje, druženje in sodelovanje.

Pisalna miza za enega otroka zaradi postavitve sredi prostora omogoča boljši izkoristek prostora in druženje več otrok, hkrati pa je del knjižne omare.

Še več idej za ureditev otroške sobe najdeš v podrubriki OTROŠKA SOBA.

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba