NASVET Vrt in okolica
14. 11. 2015 10:00:20

PRIPRAVI DOM IN OKOLICO NA ZIMSKO SPANJE

1/3
2/3
3/3

Se že veseliš zimskega lenarjenja pred kaminom v prijetno toplem objemu doma? Na zimski počitek je potrebno pripraviti tudi vrt in okolico, obenem pa je zdaj čas, ko moramo poskrbeti, da nam bo pozimi toplo. Pripravili smo ti seznam vse opreme, ki jo potrebuješ, da pripraviš svoj dom in okolico na zimsko spanje!

1. Puhalnik/sesalnik listja

S puhalnikom v trenutku odstraniš vse posušeno listje in umazanijo iz okolice hiše. Če iščeš nekaj bolj naprednega, izberi napravo z močnim bencinskim motorjem, ki poleg sesanja tudi zdrobi listje, ki ga lahko nato uporabiš za kompostiranje.

 

2. Motorna žaga

Če se ogrevaš na drva, za posek dreves potrebuješ kvalitetno motorno žago, ki ti tudi sicer olajša marsikatero domače opravilo. Nekatere žage ponujajo anti-freeze funkcijo in jih lahko uporabljaš tudi v najbolj hladnih zimskih temperaturah, za bolj udobno delo pa izberi žago z ergonomsko obliko.

 

3. Drobilnik, sekira, cepilnik

Zate imamo še nekaj idej, kako si poenostaviti urejanje okolice hiše pred zimo in pripravo na mraz. Z električnim drobilnikom lahko hitro zdrobiš odvečne veje, rezanci pa se praktično zbirajo v plastični posodi. Pripravo drv za prijetno ogret dom ti olajša dobra stara sekira (pazi le, da izbereš sekiro iz kvalitetnega materiala, na primer karbonskega jekla, ki zagotavlja odpornost), drva pa lahko cepiš tudi s pomočjo cepilnika drv.

 

4. Škarje

Za konec poišči še prave električne škarje za vdrževalna dela, kot je obrezovanje žive meje, cipres itd., da bo tvoja okolica pred zimo najlepše urejena in ti jo bodo zavidali vsi sosedje :)

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba