Supermarket

Nikoli več ti ne bo zmanjkalo prostora za prtljago v avtu

13. 07. 2015 10:00:20

Ti pred odhodom na počitnice vedno zmanjka prostora v avtu za vso prtljago? Letos bo drugače, saj smo ti pripravili pregled kvalitetnih strešnih kovčkov, ki ti zagotovijo dodaten shranjevalni prostor za brezskrben dopust. Oglej si tudi naše predloge nosilcev za kolesa za vse tiste, ki želite bolj aktivne počitnice.

ŽE PRED NAKUPOM PREVERI TE 4 KOVČKE IN NOSILCE ZA SUPER POČITNICE!

image

1. strešni kovček Thule Motion 600

Kot bi rekli številni zadovoljni uporabniki, s Thule strešnim kovčkom enostavno ne moreš zgrešiti. Kovček Motion 600 ponuja sodobno in aerodinamično obliko, bogato opremo in prostornina 350 l. Za enostavno uporabo skrbi obojestransko odpiranje s sistemom Dual-Side, s katerim je odpiranje bistveno lažje kot pri manj kvalitetnih kovčkih. Za varnost vsebine kovčka je tu večtočkovna centralna ključavnica, zelo enostavna pa je tudi montaža kovčka na eno-ročajni strešni prtljažnik s sistemom Power-Click.

 

2. strešni kovček Junior Pre 430 l Metal

Če iščeš cenovno nekoliko bolj ugodno različico strešnega kovčka, je dobra izbira Junior Pre 430 l Metal, ki se lahko pohvali s sodobno stilsko obliko in kvalitetnim ter visoko odpornim materialom polystirol z anti-shock funkcijo. Strešni kovček lahko povsem enostavno pritrdiš na osnovne prečke s pomočjo sistema ultrarappid, za varnost pa skrbi centralna ključavnica. Maksimalna obremenitev znaša 50 kg, prtljago pa lahko zelo preprosto in varno namestiš s pomočjo trakov za pritrditev. Kovček ustreza TÜV standardom in ponuja 3 letno garancijo.

 

3. nosilec za kolo Menabo Winny PLUS (za prevoz 3 koles)

Poletje je idealen čas za kolesarjenje in marsikatera družina želi kolesa s seboj odpeljati na dopust. Če so tudi tebi bolj všeč aktivne počitnice, preveri nosilec za kolo Menabo Winny PLUS, ki ti omogoča prevoz kar 3 koles hkrati. Nosilec pritrdiš na vlečno kljuko vozila, opremljen pa je z lučmi in nosilcem za registrsko tablico. Montaža ne zahteva nikakršnega orodja, poseben nagibni sistem pa omogoča, da zadnja vrata vozila odpiraš tudi, ko je nosilec koles naložen.

 

4. nosilec za kolo Thule Freeride 532

Če hočeš kolo odpeljati s seboj na počitnice, ga lahko zapelješ tudi na strehi avtomobila. Oglej si nosilec Thule FreeRide 532, ki zagotavlja varnost in 3-letno garancijo. Deluje tako, da držalo za okvir s ključavnico zaklene kolo na nosilec ter nosilec na strešni prtljažnik. Pritrdilne pasove lahko enostavno prilagodiš različnim velikostim plaščev, sama montaža pa poteka zelo enostavno. Nosilec FreeRide izpolnjuje standarde TÜV in normative City Crash.

 

Veš vse o varni uporabi strešnega kovčka? Izogni se najpogostejšim napakam!

- Upoštevaj, da se vozne lastnosti avta zaradi nameščenega strešnega kovčka nekoliko spremenijo, zato dodatna previdnost ni nikoli odveč. Vozilo je bolj občutljivo na bočni veter, prilagoditi pa je potrebno tudi hitrost.

- Kovček moraš na streho vozila pritrditi popolnoma vodoravno in vzporedno s cestiščem. V nasprotnem primeru ti bo nagajala vzgonska sila.

- Posebno pozornost nameni namestitvi strešnega prtljažnika, na katerega pritrdiš kovček. Med prednjo in zadnjo prečno palico mora biti ustrezna razdalja.

- Preden pričneš pot, obvezno preveri, ali je kovček varno pritrjen na strešni prtljažnik, na daljših poteh pa pregled opravi tudi med postanki.

- Upoštevaj, da se zaradi namestitve strešnega kovčka višina vozila poveča, zato je treba biti pozoren ob vožnji pod drevjem ter ob prehodih v nizke garaže.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka