Kam na izlet za zimske počitnice 2016?

1. 02. 2016 10:15:35

Te dni marsikateri šolar iz vzhoda Slovenije pri sebi vzklika »Juhuhu, počitnice so tu!«, druga polovica slovenskih šolarjev pa bo počitnikovala v naslednjem tednu. Nekateri se bodo med zimskimi počitnicami odpravili na večdnevno smučanje ali kakšen drug oddih, marsikdo pa bo z družino ostal kar doma. A brez skrbi, to še ne pomeni, da počitnice ne morejo biti ravno tako zabavne! Za vse starše smo pripravili nekaj predlogov za počitniške aktivnosti, s katerimi zagotovo ne bo dolgčas.

KLIKNI TUKAJ IN HITRO PREVERI BOGATO PONUDBO ARTIKLOV ZA NEPOZABNE ZIMSKE AKTIVNOSTI ZA VSO DRUŽINO!

 

1. Zabavno sankanje

Sankanje predstavlja eno najbolj priljubljenih zimskih športnih aktivnosti poleg smučanja, a da se posedeš na sanke in se spustiš po beli strmini ne potrebuješ posebnega znanja kot na smučkah. Možnosti so številne – z družino se lahko odpeljete na najbližji hrib, primeren za sankanje, na sanke se lahko odpravite proti večeru, ko mrak poskrbi za prav posebno, čarobno vzdušje, ali pa iz sankanja naredite celodnevni izlet in si sproti ogledate še lepote naše deželice. Najbolj popularne sankaške proge se nahajajo v Kranjski Gori, na Rogli, Krvavcu, Ljubelju, Veliki Planini itd.

2. Čarobni zimski pohod

Če smučanje, sankanje ali deskanje na snegu niso prava izbira za tvojo družino, lahko vseeno uživate v lepotah zasnežene pokrajine tako, da se odpravite na zimski pohod. Kot v zimski pravljici se boste počutili na Pokljuki, okoli Bohinja ali Bleda, na Jezerskem, v Logarski dolini in podobnih lokacijah.

3. Adrenalinski rafting na snegu

Ste s preostalimi člani družine navdušenci nad adrenalinskimi doživetji? Veš, da se lahko na rafting odpravite tudi v snegu? Snežni rafting poteka tako, da se v raft posedejo do tri osebe, nato pa se spuščajo po hribu navzdol in okrog uro in pol uživajo v adrenalinskih doživetjih. Če vas zanima takšna edinstvena zimska aktivnost, se je lahko udeležite na različnih lokacijah po Sloveniji, kot na primer na Voglu in drugod v okolici Bohinja.

4. Raziskovanje mest naših sosedov

Kljub temu, da gre za zimske počitnice, to še ne pomeni, da morajo biti nujno povezane s snegom in aktivnostmi na beli odeji. Če z družino uživate v ogledovanju znamenitosti in vas navdušuje kulturna dediščina, se lahko za en dan odpravite v katero izmed bližnjih mest naših sosednjih držav. Zagreb, Gradec, Reka in Trst (slika spodaj) so le ene izmed možnosti, če se na izlet odpravljaš s svojo boljšo polovico in iščeš izlet s pridihom romantike, pa je kot na dlani zasanjana Verona.

5. Otroške delavnice in predstave

Zimske počitnice 2015 lahko minejo tudi v znamenju kreativnosti in ustvarjanja! Številne kulturne organizacije po Sloveniji v času počitnic organizirajo različne delavnice in druge aktivnosti. V ljubljanskem Pionirskem domu bodo na primer med 23. in 27. februarjem potekale Angleško-nemška počitniška šola, Gledališka šola in Počitniška likovna šola, v Kinodvoru pa se bodo otroci lahko spoznavali s filmskim programom in se udeležili delavnic Zimski počitniški dvojček.

Vsak dan do 20. februarja bodo lahko malčki v Mladinskem centru Celje na ustvarjalnih delavnicah izdelovali igrače in nakit, številne kreativne in izobraževalne delavnice pa bodo potekale tudi drugod po Sloveniji. Med gledališkimi predstavami v času počitnic se ponujajo Pika Nogavička potuje po svetu v Kulturnem domu Postojna (19.2.), Romeo ljubi Julijo v Domu Kulture Radeče (25.2.), Žabji kralj v Mini teatru Ljubljana (26.2.) in še nekatere druge.

Z družino torej izkoristite proste dni in v zasneženi naravi ali kje drugje preživite nekaj nepozabnih skupnih trenutkov!

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba