Komentarji

Pred 5 meseci

PHILIPS LED TV 49PUS7503/12

PHILIPS LED TV 49PUS7503/12

Imam ga že nekaj časa. Včasih dela ali pa tudi ne. YouTube med drugim sploh ne dela. Drugič bom raje kupil raje drugo firmo.

Pred 8 meseci

PHILIPS LED TV 55PUS7304/12

PHILIPS LED TV 55PUS7304/12

Odličen televizor za to ceno.

Smart TV za pametno razširjeno izkušnjo gledanja TV

23. 11. 2016 14:25:52

Tudi televizorji hitro sledijo tehnologiji in postajajo vse pametnejši. Širi se njihova uporaba in vsebinska raznolikost, ki nam jo ponujajo, Smart TV pa že kar nekaj let osvaja trg in uporabniška srca, saj ponuja več kot običajni televizor za spremljanje TV kanalov.

 

Povezava na internet

Pametni televizor (Smart TV) povežemo na internetno povezavo in tako dostopamo do njegovih funkcij. Povezava se vzpostavi preprosto: v meniju izberemo možnost »Omrežje« in nato »Vzpostavi povezavo z omrežjem«. V kolikor se odločimo za brezžično povezavo, moramo navadno vpisati naše geslo za dostop. Če bomo televizor povezali z žičnim kablom, ga priključimo v za to namenjeno vhodno enoto. Na zaslonu se nam nato prikaže obvestilo, da je povezava uspešno vzpostavljena. Sedaj lahko brez težav dostopamo do neštetih aplikacij.

Aplikacije za TV

Aplikacije za pametne televizorje izbiramo v spletni trgovini proizvajalca. Gre za aplikacije, ki so podobne tistim, ki jih že poznamo na pametnih telefonih in tablicah. Razlika je v tem, da so prilagojene za uporabo na televizorjih, torej na velikem zaslonu. Pri aplikacijah Smart TV izbiramo med zbirkami informativnih portalov za spremljanje novic, ogledamo si lahko vremensko napoved ali pa spletne video posnetke. Iz nabora razpoložljivih aplikacij prenesemo katerokoli brez omejitev izbora države. Med aplikacijami Smart TV tako izberemo tiste, ki najbolj ustrezajo našim željam, in si oblikujemo lasten meni – točno tak, kot si ga želimo.

Slovenske aplikacije za pametne TV

V naboru Smart TV aplikacij so na voljo tudi slovenske aplikacije, ki zagotavljajo vsebine v slovenskem jeziku. Nastavimo si lahko brezplačno aplikacijo Planet Siol.net, ki nam ponuja aktualne novice iz Slovenije in tujine. Brezplačna je tudi aplikacija Vreme, kjer si ogledamo razširjeno aktualno vremensko napoved, sliko oblačnosti padavin, požarne ogroženosti ali pojav toče. RTV 4D je še ena brezplačna video-aplikacija RTV Slovenija, kjer neposredno na televizorju gledamo in poslušamo vsebine, ki smo jih zamudili, povezana pa je tudi s portalom MMC.

Če zvečer pred televizorjem razmišljamo, kaj bi skuhali za kosilo, je aplikacija Kulinarika.net kot nalašč za nas, saj nam bodo nabori receptov s portala zagotovo dali pravo idejo. Poslušamo lahko tudi radio z brezplačno aplikacijo Radio 1, ki je prilagojena za TV. Vidimo lahko podatke o trenutni in naslednji predvajani skladbi ter seveda uživamo v gledanju aktualnih komičnih posnetkov, ki jih ponuja Radio 1.

Nabor vsebin še razširi aplikacija VOYO, kjer si ogledamo aktualne oddaje, filme brez oglasov in s slovenskimi podnapisi, športne prenose in še mnogo več. Z isto naročnino lahko sočasno spremljamo vsebine na enem televizorju, računalniku in tablici.   

Več informacij najdete tukaj ali na Facebook Philips TV Slovenija.

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba