Komentarji

Pred 5 meseci

PHILIPS LED TV 49PUS7503/12

PHILIPS LED TV 49PUS7503/12

Imam ga že nekaj časa. Včasih dela ali pa tudi ne. YouTube med drugim sploh ne dela. Drugič bom raje kupil raje drugo firmo.

Pred 7 meseci

PHILIPS LED TV 55PUS7304/12

PHILIPS LED TV 55PUS7304/12

Odličen televizor za to ceno.

Pretok vsebin na TV z aplikacijo Cloud Explorer

23. 11. 2016 14:29:10

Pametni televizorji s sistemom Android preko aplikacije Cloud Explorer ponujajo preprosto izmenjavo vsebin s prijatelji. Televizorji tako niso več omejeni zgolj na TV vsebine, ampak ponujajo nešteto možnosti zabave in izmenjave.

Cloud Explorer je aplikacija, preko katere se povežemo na naš račun DropBox. Če na svojem računalniku še nimamo tega računa, ga ustvarimo v le nekaj povsem preprostih vodenih korakih. Prednost uporabe DropBoxa je, da nam je z njim omogočen dostop do interaktivnega pomnilnika v oblaku, kamor shranjujemo svoje datoteke.

Ko imamo na svojem računalniku nameščen program DropBox, je omogočena takojšnja samodejna sinhronizacija datotek iz izbrane mape na računalniku z oblakom DropBox Cloud. Datoteke iz te mape je takoj po sinhronizaciji mogoče predvajati na vseh napravah, ki so posredno ali neposredno povezane s sistemom DropBox. To pomeni, da na našem televizorju izberemo aplikacijo Cloud Explorer, se vanjo vpišemo s podatki našega računa in že takoj vse deljene vsebine vidimo na velikem zaslonu.  

Tovrstno pametno povezovanje nam prihrani kar nekaj časa, kadar želimo prijateljem pokazati slike s potovanj ali pa nam oni želijo pokazati videoposnetke iz zadnje zabave. Gre torej za najpreprostejšo rešitev doslej, saj za prenašanje ali predvajanje datotek ne potrebujemo dodatnih pomnilniških medijev ali medijskih strežnikov v domačem omrežju. Potrebujemo le širokopasovni internet, na katerega povežemo naprave, ki dostopajo do oblaka. Pametni televizorji s sistemom Android imajo že vgrajen Wi-Fi, zato je povezovanje z domačim omrežjem povsem preprosto in hitro.

Morda je še nekoliko nepredstavljivo, kako upravljati tovrstni program na televizorju, saj smo ga vajeni uporabljati na računalniku. A navigacija je povsem preprosta, saj pametni televizorji vsebujejo tudi pametni daljinski upravljalnik. Z njim se lahko s smernimi tipkami pomikamo po aplikaciji, pri modelih, ki to podpirajo, pa uporabljamo tudi kazalnik daljinskega upravljalnika. Pri pametnih televizorjih Android je tako poskrbljeno za vse, da je naša izkušnja upravljanja kar najbolj preprosta in udobna!

Več informacij najdete tukaj ali na Facebook Philips TV Slovenija.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba