Supermarket

Letos se Miklavževih nakupov loti bolj zgodaj

27. 11. 2014 11:47:01

V noči iz 5. na 6. december nas tudi letos čaka obisk Miklavža, prvega izmed treh decembrskih dobrih mož. Njegovega prihoda se veselimo vsi, sploh pa pridni otroci, ki pričakujejo skromno darilo, tisti nekoliko manj pridni pa že sedaj trepetajo pred parkeljni, ki grozijo z leskovo šibo. Pa veš, kakšna darila običajno nosi Miklavž? Spodaj smo zate pripravili nekaj preprostih idej za obdarovanje otrok, ki jih lahko izkoristiš že sedaj in se tako izogneš gneči v zadnjem trenutku.

image

Slikanica je odlična ideja za praznično darilo! KLIKNI TUKAJ IN PREVERI PESTRO IZBIRO OTROŠKIH KNJIG, KI MALČKE POPELJEJO V SVET DOMIŠLJIJE ...

Je šiba res za nagajive otroke?

Po ljudskem izročilu naj bi Miklavž 5. decembra zvečer hodil od hiše do hiše in pridnim otrokom delil nekatere dobrote. Seveda si danes pod to besedo predstavljamo marsikaj, v njegovem času pa je šlo za bolj skromne dobrine, kot so hlebček kruha in suho sadje. V sodobnem času skušajo starši že nekaj tednov pred začetkom decembra svoje otroke prepričati v lepo vedenje z obljubo Miklavževih daril. V nasprotnem primeru jih namreč čaka le šiba, a iz tradicije izhaja, da enoletna šiba pravzaprav simbolizira Miklavževo željo po rasti oziroma plodnosti v prihajajočem letu.

Kaj naj prinese Miklavž?

Miklavževanje običajno spremljajo bolj skromna darila, kot jih podarjata Božiček in Dedek Mraz, saj naj bi bilo presenečenje v peharju predvsem zdravo in dano iz srca. Te zanimajo bolj konkretne ideje?

1. Kot nalašč za hladne zimske dni so tople kape, šali, rokavice ali nogavice, ki pridejo prav tako otrokom kot tudi odraslim.

2. Izbereš lahko sveže sezonsko sadje, kot so pomaranče, mandarine, hruške in jabolka, ali pa suho sadje ter oreške, kot na primer mandlje, lešnike in orehe.

3. Zabavo za celotno družino lahko zagotoviš z nakupom katere izmed družabnih iger, ki vzbuja kreativnost, miselne procese ter sodelovanje.  

4. Odlična ideja za darilo so otroške slikanice, ki še vedno uspešno konkurirajo računalnikom in televiziji, knjigo pa lahko ob Miklavžu podariš tudi kateremu izmed odraslih.

5. Med malimi nadobudneži so kot darilo zagotovo najbolj priljubljene različne igrače in v primeru, da drugi dobri možje pri vas doma nosijo bolj skomna darila, je lahko vsekakor Miklavž tisti, ki prinese najbolj težko pričakovano presenečenje.

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka