Komentarji

Pred 2 mesecema

PHILIPS LED TV 55PUS7855

PHILIPS LED TV 55PUS7855

Res čudovita slika in barve, Ambilight naredi še dodatno dimenzijo.

Pred 2 mesecema

PHILIPS LED TV 50PUS8505/12 4K UHD

PHILIPS LED TV 50PUS8505/12 4K UHD

Super stvarca za svoj denar:-)

Ambilight: doživetje izven vsakdanjega

23. 11. 2016 14:50:26

Philipsova svetlobna funkcija Ambilight, ki oddaja mehko svetlobo ob robovih televizorja, poskrbi za izpopolnitev izkušnje gledanja TV vsebin. Nabor načinov od sproščeno pa do načina iger poskrbi, da svetloba sledi dogajanju na zaslonu. Svetlobni sij, ki se razprostira z robov televizorja, pa ne le poglablja naše doživljanje gledanega programa, ampak tudi zmanjšuje utrujenost oči, hkrati pa se zaradi tehnologije Ambilight zaslon televizorja zdi precej širši.

Če imate namen televizor namestiti na steno ali pa bo za njim stenska površina, potem kar se da dobro izkoristite izjemno funkcijo Ambilight. Izbirate lahko med tremi različicami televizorjev s tehnologijo Ambilight: z 2-, 3- ali 4-stranskim svetlobnim sijem. 2-stranski Ambilight ima LED-sijalke ob straneh, 3-stranski pa tudi na vrhu televizijskega zaslona. Če boste televizor pritrdili na steno, je najboljša izbira 4-stranski Ambilight, ki bo dajal občutek, kot da televizor lebdi v prostoru.

Z uporabo tehnologije Ambilight ne potrebujete dodatne osvetlitve prostora. Svetloba, ki se prilagaja barvam in spremembam na zaslonu, ne obremenjuje očesne zenice, zato so oči manj utrujene, prednost pa je tudi v tem, da je poraba energije pri osvetlitvi Ambilight nižja kot pri drugih svetilih. Za primerjavo: LED-svetilka povprečno porabi 5 W energije, halogenska svetilka med 20 in 40 W, Ambilight pa le 2 W (velja za 47-palčni televizor z 2-stranskim Ambilightom).

 

Za prikaz edinstvenosti tehnologije Ambilight in predstavo, kako ta izboljša našo izkušnjo gledanja, so bili posneti trije adrenalinski filmi. Prvi, Svetlobni valovi (zgoraj), prikazuje vrhunsko deskanje na vodi s posebno osvetljeno desko, drugi, Afterglow, spremlja smučarje prostega sloga na belih strminah z osvetljeno opremo, ki nazorno prikaže učinek tehnologije Ambilight, ko ga predvajamo na Philipsovem televizorju, tretji, Darklight, pa prikazuje vrhunske downhill kolesarje, ki se igri svetlobe in vratolomnim vožnjam z osupljivimi skoki predajajo v posebej osvetljenem gozdu in puščavskem gorovju. S filmi so želeli prikazati, kako lahko svetloba nekaj vsakdanjega spremeni v nekaj edinstvenega – tako kot pri gledanju televizije.    

Več o tehnologiji Ambilight najdete tukaj in na strani Facebook Philips TV Slovenija.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba