Supermarket

Kako izbrati športni merilec?

28. 02. 2016 11:04:26

Da bi lahko kar največ potegnili iz naših fizičnih aktivnosti, je priporočljivo meriti razdaljo, srčni utrip in druge vidike telesnega zdravja. Eden najlažjih načinov za spremljanje vadbe je v zadnjem času zagotovo uporaba športnih ur in merilcev, ki omogočajo spremljanje hitrosti, razdalje, tempa aktivnosti in drugih informacij, ki jih potrebuješ za razvoj osebnega režima vadbe. A izbira takšne »čarobne« ure je lahko še kako naporna, zato smo spodaj zate pripravili nekaj praktičnih napotkov, ki te pripeljejo do prave naprave.

image

Izberi pravi merilec aktivnosti za svoj način vadbe! KLIKNI TUKAJ IN PREVERI BOGATO IZBIRO ŠPORTNIH UR PRIZNANIH ZNAMK ...

Če potrebuješ le štoparico in merilec srčnega utripa, lahko izbereš standardno športno uro brez posebnih dodatnih funkcij. Izberi merilec, ki ti ponuja prilagojene informacije na podlagi tvoje telesne višine, teže, starosti in drugih dejavnikov in ki ti omogoča določitev ciljnega območja srčnega utripa.

V primeru, da tvoja vadba pogosto poteka na zunanjem terenu (tek, kolesarjenje) in posledično želiš meriti razdaljo, povprečno hitrost, tempo in druge podobne podatke o vadbi, je zate primerna športna ura, ki poleg merjenja utripa ponuja tudi GPS funkcije. A pozor, čeprav gre za napredno GPS tehnologijo, seveda lahko pride do slabe pokritosti na nekaterih področjih.

Morda pa sploh ne potrebuješ merilca srčnega utripa, temveč se osredotočaš na druge podatke. GPS športne ure brez merjenja utripa ponujajo spremljanje razdalje, hitrosti, tempa in porabljenih kalorij. Takšne različice so običajno cenovno precej bolj ugodne in so kot nalašč za enostavnejše programe vadb.

Če prisegaš na turne treninge na neurejenih terenih, ti pride najbolj prav nadzorna enota v obliki zapestne ure, kot sta na primer Garmin Fenix ali Suunto Ambit. Gre za nekakšne hibride med tradicionalnimi športnimi in tehnološko naprednimi fitnes urami.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka