Komentarji

Pred 1 letom

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

Imam Canon MG 5150, Kopira, skenira, barve, čb, pa še kaj. Tudi kartuše dobiš po sprejemljivi ceni. Za domačo in polprofesionalno rabo mi zadostuje.

Pred 2 letoma

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

Super zadeva, težava je le to da imam majhno roko in je malo velik za mojo dlan.

Pred 2 letoma

NIKON D-SLR fotoaparat D-5600 + objektiv

NIKON D-SLR fotoaparat D-5600 + objektiv AF-P 18-55

Odličen aparat za vse, ki želijo vstopiti v svet DSLRja

Kakšen fotoaparat potrebujem?

13. 03. 2009 11:09:45

Preden se odločite za nakup digitalnega fotoaparata, morate ugotoviti, kateri model najbolje ustreza vašim potrebam. Dober način za ugotavljanje tega je seznam vseh stvari, ki bi jih radi počeli z vašim digitalnim fotoaparatom in posnetki, ki jih boste z njim posneli:

Želite vaše posnetke natisniti? V kako velikem formatu? Si želite imeti pri fotografiranju več ustvarjalnega nadzora? Ali pa želite, da fotoaparat samodejno opravi vse delo namesto vas? Si želite fotoaparat, ki se prilega velikosti vašega žepa ali bi raje imeli takšnega, ki bo združljiv z vašimi 35 mm objektivi?

Ko si boste enkrat odgovorili na ta vprašanja, boste precej lažje našli model, ki bo zadovoljil vaše potrebe.

VelikostTu ste omejeni na 5 možnosti: modele vrhunske kakovosti, modele, ki vam omogočajo ustvarjalno fotografiranje, začetniške in stilske modele ali pa na digitalni SLR razred. Začetniški in stilski modeli se udobno prilegajo že v žep ali torbo, zato jih s seboj lahko vzamete takorekoč kamorkoli in neobremenjeno kadarkoli slikate. Modeli, ki vam omogočajo več ustvarjalnega izražanja in modeli vrhunske kakovosti so nekoliko večji, imajo pa tudi več funkcij.

IskaloDober digitalni fotoaparat običajno omogoča 2 načina pogleda na objekt - skozi optično iskalo in skozi, bolj popularen, LCD monitor (iskalo). Podobno kot večji LCD monitor, je tudi to enostaven način za ogled slike. LCD na fotoaparatu je bistvenega pomena. Omogoča vam postavljanje kompozicije in pregledovanje fotografij. Poleg tega pa še navigacijo skozi meni fotoaparata, do vseh njegovih uporabnih funkcij.

ObjektivZelo je pomembno, da ima fotoaparat, ki ga boste kupili, objektiv, ki prinaša jasno, ostro in barvito sliko. Objektivi, namenjeni filmskim fotoaparatom ali video kameram, ki so bili v zaletku uporabljeni v digitalnih fotoaparatih, so bili omejeni v svoji ločljivosti, ostrini in vernosti prenosa barvnega spektra.

Shranjevanjeena izmed največjih prednosti digitalne fotografije je možnost shranjevanja elektronskih datotek na zamenljive medije. Zamenljivi mediji omogočajo prenosnost datotek, njihovo prenos na osebni računalnik in njihovo brisanje, zaradi česar podatkovni medij lahko spet in spet uporabimo.

OstaloNa vašo odločitev lahko vpliva tudi razlika med povezljivostjo preko USB ali pa zaporednih vrat, glede na to, kako hitro povezavo potrebujete. Dokler vam je jasno, katere specifične funkcije mora fotoaparat imeti, da bo zadostil vašim potrebam, ne boste imeli težav pri izbiri.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba