Naj bo nakup novega brivnika mala malica!

7. 07. 2014 14:46:22

Brivnik predstavlja enega osnovnih aparatov za osebno nego vsakega sodobnega moškega, a kljub temu, da je v uporabi praktično vsak dan, je lahko izbira prava nočna mora. Neustrezen brivnik lahko preveč draži kožo ali pa premalo pristriže dlake in je tako skorajda neuporaben, zato smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi bo nakup novega aparata za britje veliko enostavnejši.

image

ŠE PREDEN SE PODAŠ V TRGOVINO PO NOV BRIVNIK, TUKAJ MED SEBOJ PRIMERJAJ RAZLIČNE MODELE IN NJIHOVE CENE!

Električni brivniki so se na trgu prvič pojavili leta 1931 in takrat poskrbeli za pravo malo revolucijo med pripomočki za osebno nego. Z leti se je proizvodnje teh aparatov lotevalo vse več podjetij in rezultat danes je na stotine različnih modelov in znamk, med katerimi se je težko znajti.

Prvi korak pri izbiri novega brivnika je odločitev za tip aparata - ločimo namreč folijske in rotacijske brivnike. Folijski so izdelani iz tanke kovinske folije in načeloma zagotavljajo bližje in bolj natančno britje, krajši je tudi čas britja. Slabost je, da pri uporabi te vrste brivnika predel vratu včasih ni tako dobro pobrit kot brada in lica, večje pa je lahko tudi draženje kože.

Rotacijski brivniki so opremljeni z okroglimi brivskimi glavami in so večinoma tišji kot folijski. Delujejo na podlagi principa "dvigni in pristrizi", vendar lahko to pri nekaterih uporabnikih vodi v razdraženo kožo. Številne raziskave so pokazale, da med folijskimi in rotacijskimi brivniki iz vidika končnega rezultata ni večjih razlik, izbira za določen tip je tako odvisna predvsem od vsakega posameznika.

Pred izbiro aparata za britje moraš preveriti še nekatere druge lastnosti, kot sta glasnost delovanja in morebitno pregrevanje brivnika v primeru daljšega britja. Pozanimaj se tudi, ali lahko baterija med posameznimi polnjeni zdrži dovolj časa, da britje poteka nemoteno.

Če se ti izbira novega brivnika še vedno zdi izredno težka naloga, poišči tiste proizvajalce, ki ponujajo možnost vračila denarja v 30-ih dneh. Koža namreč običajno potrebuje dva do tri tedne, da se navadi na nov aparat, in le na tak način lahko preveriš, ali je izbrani brivnik res pravi zate.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka