Supermarket

Izberi pravi avtomobilski nosilec za prtljago

25. 05. 2014 09:00:47

S strešnim nosilcem si lahko na enostaven način zagotoviš udobno vožnjo, saj prihraniš ogromno prostora v avtomobilu, ki bi ga sicer zasedla dodatna prtljaga. Poleg tega je določena oprema, ki jo želiš peljati s sabo, lahko enostavno prevelika, zato je v nobenem primeru ne moreš stlačiti v avto. Te zanima, na kaj moraš paziti pred nakupom nosilca?

image

POSKRBI ZA UDOBNO PREVAŽANJE PRTLJAGE ŠE PRED POLETJEM! TUKAJ preveri ponudbo avtomobilskih prtljažnikov in kovčkov ...

Pri določenih modelih vozil je strešni nosilec že sestavni del avtomobilske opreme, proizvajalci pa ti nudijo še dodatke za pritrditev, s katerimi na vozilo trdno namestiš prtljago. Lastniki avtomobilov, ki nosilcev ne prejmejo ob nakupu avta, si dodatne kose lahko zagotovijo z ločenim nakupom. Pri nas sta dva najpogostejša tipa klasični strešni nosilec in nosilec za prevoz na zadnjih vratih s trakovi ali sistemom Clip-on. Sicer obstajata še sistem za pritrditev prtljage samo s trakovi in prostorna dodatna ploščad, ki jo pritrdiš kar za avtomobil.

Strešni nosilci ti omogočajo namestitev opreme različnih vrst, od koles in kajakov do smuči, na voljo pa so tudi strešni kovčki, v katere lahko naložiš vso ostalo prtljago. Z nosilci za na zadnja vrata lahko na drugi strani prevažaš samo kolesa. Nosilce te vrste sicer enostavneje pritrdiš ali odstraniš z avtomobila, zato so odlični za popotnike, ki se med vikendi odpravijo na potep, obenem pa so tudi cenejši, še posebej tisti, ki jih pritrdiš s trakovi.

Tudi strešne nosilce lahko pritrdiš na več načinov, odvisno od nosilca samega. Nekatere lahko pripneš neposredno na streho, medtem ko druge namestiš na stranske tovarniško nameščene nosilce. Določeni modeli zahtevajo celo nekaj vrtanja – v tem primeru je najbolje, če delo prepustiš usposobljenemu monterju. 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka