Supermarket

Izbira digitalnega fotookvirja? Nič lažjega!

10. 05. 2014 09:00:42

Listanje velikih albumov s fotografijami ima svoj čar, vendar si marsikdo nikoli ne vzame časa za obujanje spominov, zato fotografije ostanejo pozabljene v predalu. To težavo rešujejo digitalni fotookvirji, ki ves čas naključno predvajajo posnetke, zato kdaj pa kdaj z očesom gotovo ujameš utrinek z dopusta ali družinskega srečanja. Na trgu najdeš nešteto modelov tega sodobnega pripomočka, zato si spodaj preberi nekaj iztočnic, s katerimi si zagotoviš dobro izbiro.

teste

image

IZBIRAŠ DIGITALNI FOTOOKVIR? KLIKNI TUKAJ in preveri izbiro naprav, ki ti omogočajo ogledovanje slik kar iz udobnega naslonjača!

Glavni dve lastnosti, ki te morata zanimati ob nakupu fotookvirja, sta velikost zaslona in ločljivost. Mera, ki je navedena v inčih ali centimetrih, zaznamuje dolžino diagonale od enega kota do nasprotnega in običajno znaša med 7 in 10 inči, torej od približno 17 do 25 centimetrov. Ločljivost predstavlja število pik (pikslov), ki sestavljajo sliko – več kot je pik, ostrejše in čistejše bodo videti fotografije na zaslonu.

Nekatere okvirje lahko uporabljaš samo s pomočjo spominske kartice ali USB ključka, številni modeli pa so opremljeni z lastnim notranjim spominom v velikosti do 2 gigabajtov, kar ti omogoča shranjevanje na tisoče fotografij. Med ponudbo lahko poiščeš tudi različice digitalnih okvirjev, ki se lahko pohvalijo z možnostjo povezljivosti preko Bluetootha ali WiFi-ja, kar ti omogoča prenos fotografij neposredno iz računalnika.

Če se še vedno ne moreš odločiti in izbrati popolnega okvirja zase, pri posameznih modelih preveri dodatne funkcije: veliko fotookvirjev samodejno obrača fotografije, ki so posnete pokončno, ali z urejevalno programsko opremo odstranjuje napake, kot so rdeče oči. Posamezni modeli so opremljeni z daljinskim upravljalnikom, ki ti omogoča ustavljanje ali preskakovanje fotografij kar iz udobnega fotelja, če izbereš digitalni fotookvir z resnično dobro ločljivostjo, pa si na njem lahko ogleduješ celo filme!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka