Z rolanjem na svežem zraku do dobrega počutja

11. 04. 2014 08:00:45

Pomlad predstavlja čas prebujenja in tudi športne aktivnosti se počasi premikajo na svež zrak. Zakaj bi človek čepel v prepoteni telovadnici, če lahko uživa v toplem soncu in se v naravi napolni z energijo? Narava ponuja nešteto priložnosti za zabavne aktivnosti, s katerimi poskrbiš tako za zdravje kot za postavo.

image

Imaš dovolj gneče v zatohlih telovadnicah? KLIKNI TUKAJ IN IZBERI UGODNO OPREMO ZA ROLANJE!

Na zraku in toplem soncu se lahko posvetiš številnim športnim aktivnostim, med najbolj priljubljenimi prostočasnimi rekreacijami pa je zagotovo tek. Vpliva na razvoj vzdržljivosti, z njim razgibaš celotno telo, ohranjaš vitalnost, izboljšaš dihalni in srčno-žilni sistem, poleg tega pa je tek preprosta in predvsem poceni vadba.

Na razvoj ravnotežja in koordinacije odlično vpliva rolanje, s to vadbo pa še posebej krepiš mišice nog in zadnjice. Za izboljšanje splošne vzdržljivosti se odloči za pohodništvo, saj pri hoji aktivno delujejo vse mišice, ne samo noge. V eni uri hoje navkreber lahko pokuriš kar 400 kalorij in krepiš srečno-žilni sistem. Poskrbi le za dovolj tekočine in kakovostno obutev in pohajanje po izletniških točkah se lahko prične!

Vsak izmed nas se lahko spomladi usede na kolo, ne glede na izkušnje in starost. Kolesarjenje lahko poteka na zelo različnih terenih, v eni uri pa lahko z dokaj intenzivno vožnjo pokuriš kar do 700 kalorij. Z neprestanim poganjanjem pedal oblikuješ svoje noge in zadnjico, k edinstvenim občutkom pa pripomore tudi veter v laseh.

Ko pridejo še malce toplejši dnevi, se lahko odločiš za bolj poletne športne aktivnosti, kot je vožnja s kanuji. Ta z veslanjem predstavlja odličen način za krepitev in oblikovanje zgornjega dela telesa, priljubljena možnost pa je tudi plavanje, pri katerem delujejo mišice celotnega telesa, zato velja za popolno rekreacijo.

Idej za gibanje in sprostitev je torej precej, odločiti se moraš le, katera aktivnost ti ustreza, in poskrbeti za primerno opremo. S tem namreč poskrbiš za bolj udobno vadbo in zmanjšaš tveganje za nastanek poškodb.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka