Najpomembnejše lastnosti kuhinjske nape

19. 03. 2014 09:27:06

Pri nakupu kuhinjske nape je pomembno predvsem, da izbereš takšno z ustrezno zmogljivostjo. Splošno pravilo pravi, da je potrebno zrak v kuhinji zamenjati približno 10-krat na uro. Če je kuhinja torej velika 16 kvadratnih metrov in ima strop visok 2,5 metra, mora minimalni pretok zraka nape za prostor takšne velikosti znašati 400 kubičnih metrov.

image

Ko izbiraš novo napo, je potrebno med drugim pozornost nameniti kovinskemu oziroma maščobnemu filtru - priporočljivo je izbrati pralni filter, ki ga ni potrebno menjati in ga lahko namočiš v raztopini čistila v kuhinjskem koritu ali pa ga celo pomiješ v pomivalnem stroju. Kovinski filter je nameščen v skoraj vseh kuhinjskih napah, sestavlja pa ga več plasti kovinskih tkanin. Redno čiščenje filtra je izrednega pomena, saj lahko v nasprotnem primeru pride do vžiga maščobe.

POSKRBI ZA PRIJETEN VONJ IN MANJ VLAGE MED PRIPRAVO HRANE!

TUKAJ preglej več kot 1500 modelov kuhinjskih nap priznanih blagovnih znamk ...

Odstranjevanju vonja iz zraka služi ogleni filter, katerega uporabljaš, ko napa ni priključena na odvod zraka, temveč na kroženje. Potrebuješ ga predvsem za filtriranje vonja, saj je v nasprotnem primeru napa pravzaprav brez pomena. Ogleni filter je potrebno menjati približno enkrat letno, v kolikor dnevna poraba znaša nekje eno uro. Kljub temu, da takšen filter nevtralizira vonjave, je priporočen odvod zraka iz prostora, saj se v primeru kroženja v prostoru nabira vlaga.

Odlično izbiro pri nakupu nape predstavlja halogenska osvetlitev, ki v primerjavi z navadnimi žarnicami oddaja več svetlobe. Največkrat so tovrstne žarnice zaradi svojih manjših dimenzij nameščene na prednji strani nape, kjer se zaradi pozicije kuhalne plošče odvija največji del kuhanja.

Najboljši rezultat uporabe kuhinjske nape dosežeš, če vključiš napo, ko začneš s kuhanjem, in jo izključiš nekaj minut po končanem kuhanju. Pri nekaterih modelih nap z elektronskim upravljanjem lahko celo nastaviš samodejni izklop naprave. Ko prenehaš s pripravo jedi, pritisneš tipko za samodejni izklop, in čez določen čas se napa sama izključi, medtem ko lahko ti enostavno uživaš z družino v pripravljenem obroku.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka