Zimske radosti z najmlajšimi

16. 12. 2015 09:00:00

Pobeljene okolice se gotovo najbolj razveselijo naši najmlajši, saj sneg ponuja obilo možnosti za zabavo. Sankanje, smučanje in drsanje pa so le nekatere izmed zimskih aktivnosti, v katerih otroci zelo uživajo. Pripravili smo nekaj idej, kako aktivno preživeti zasnežene zimske dni na malo bolj izviren način.

image

Sneženega moža zna narediti skoraj vsak, zato pokaži malce ustvarjalnosti in letos izdelaj drugačno snežno skulpturo. Lahko ustvariš sneženo smreko ali najljubšega risanega junaka malega nadebudneža - večurna zabava je zagotovljena. Z otroci se podaj na pustolovsko risanje v snegu, za kar lahko uporabiš različne pripomočke, kot so prazni pršilniki, ki jih napolniš z barvami in »posprejaš« svoj najljubši motiv. Ustvarjaš pa seveda lahko tudi z naravnejšimi materiali, med katerimi najdeš storže, veje, kamne, zimzeleno listje in semena ter z njimi ustvariš edinstveno umetnino.

Si želiš sproščene zabave na snegu? TUKAJ preveri široko izbiro opreme za nepozabne zimske aktivnosti in poišči nekaj zase!

Zimo si lahko prineseš v stanovanje tako, da ustvari ledene okraske iz narezanih pomaranč, borovih iglic in podobnih materialov. Vse zbrano položi v posodo ter vanjo nalij vodo, v katero do polovice potopiš tudi vrvico. Ko posodo postaviš na mraz, voda zamrzne in tako dobiš povsem unikaten ledeni okrasek, ki polepša zimski dom.

Tudi sankanje lahko popestriš, in sicer z drsalno stezo. Izberi hrib s primerno klančino, začrtaj drsalno stezo in hitra zabava, polna veselih vzklikov, se lahko v hipu prične. Kaj pa sneženi mini golf? Progo pripraviš povsem preprosto, saj le napraviš luknje, jih označiš z barvo in dodaš primerne snežene ovire, kot so skakalnica, bazenček, obroč, predor skozi sneženo skulpturo in podobno. Smeh je zagotovljen že ob postavljanju proge, nato pa se z malčki preizkusi še v igri.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka