Supermarket

Naj bo zimsko fotografiranje še bolj zabavno!

10. 02. 2014 09:30:00

Samo zato, ker je zunaj mrzlo in mračno, še ne pomeni, da ne moreš ustvarjati čudovitih fotografij. Z malo domišljije in nekaj toplimi oblačili se podaj v pobeljeni svet in izkoristi priložnosti ter izzive, ki ti jih ponuja ta letni čas.

image

Fotografiranje zasnežene pokrajine z uporabo avtomatičnih programov je lahko malce težavno, saj lahko fotoaparat belino zazna kot preveliko osvetlitev in tako sneg na posnetku postane moder oziroma siv. Prevelikemu zasenčenju se enostavno izogneš z ročno nastavitvijo svetlobnih vrednosti na +1/2 ali +2/3.

Potrebuješ nov fotoaparat za ljubiteljsko slikanje v prostem času ali pa za bolj profesionalne namene? KLIKNI TUKAJ in preveri bogato ponudbo najrazličnejših modelov!

Na snegu najbrž želiš izpostaviti vsak detajl, kar lahko dosežeš s pravo mero odprtosti zaslonke. Tudi tu je najprimernejše ročno uravnavanje, saj se lahko kaj hitro pripeti, da pri preveliki odprtosti izgubiš dragocene podrobnosti, medtem ko pri premajhni slika postane pretemna. Če ti aparat to omogoča, uporabljaj histogram, ki ti pove, koliko popravkov bo zadostilo barvnemu obsegu želene fotografije.

Med fotografiranjem razmišljaj, kakšno zgodbo pripoveduje posnetek. V kamero lahko ujameš dinamiko snežink, ki se vrtinčijo v zraku, leno počasnost meglic, ki se dvigajo iz reke, ali popolno negibnost z ivjem obdanega drevesa. Ne pozabi izkoristiti tudi vetra, ki lahko vsaki fotografiji doda poseben čar.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka