Polnjenje kartuš za tiskalnike

4. 01. 2014 08:00:00

Črnilo za kartuše je eden od najdražjih pripomočkov, ki jih potrebuješ v domači pisarni, poleg tega pa ga vedno zmanjka v najbolj nemogočih trenutkih. S pomočjo ročnega polnjenja kartuš lahko namesto nakupa novih prihraniš dobesedno na stotine evrov. Preberi, kako ta umazani posel opraviti kar najenostavneje!

image

Najprej moraš kupiti polnilni set za kartuše, ki vključuje črnila, igle, plastično črpalko in držalo za polnjenje. Ti so običajno vsaj polovico cenejši od novih kartuš. Za zaščito rok pred črnilom uporabi gumijaste rokavice, mizo pa prekrij s papirnato brisačko ter na njej razpostavi set in kartuše iz tiskalnika. Preberi navodila, ki so priložena setu, saj različne kartuše zahtevajo različno polnjenje. S prstom podrgni po zgornjem delu kartuše in tako poišči luknjico za polnjenje, v kateri je gobica. Z ostrim svinčnikom ali zobotrebcem preluknjaj nalepko nad luknjico. Pri barvni kartuši, kjer je luknjic več, moraš ugotoviti, v katero luknjico je potrebno vbrizgati določeno barvo. To najlažje storiš tako, da v vsako luknjico porineš zobotrebec, ki bo vpil ostanke barve v kartuši.

Z brizgalko vbrizgaj črnila, pri čemer je zelo pomembno, da v brizgalki poleg črnila ni niti malo zraka, saj bi ta v kartuši preprečil dotok barve v tiskalnik. Iglo porini globoko v kartušo, počasi iztisni črnilo in z brizganjem prenehaj takoj, ko opaziš, da črnilo sili iz luknjice. Preden iglo odstraniš, izsesaj nekaj črnila nazaj, da kartuša ne bo prepolna. Pazi tudi, da se barve ne zmešajo, in kartušo previdno obriši ter luknjice prelepi z lepilnim trakom, ki se običajno obnese bolje od nalepk, priloženih v polnilnem setu. Po končanem delu takoj natisni nekaj testnih strani, po možnosti barvnih fotografij, da sveže črnilo spraviš v obtok.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka