Skrb za aluminijasta platišča in njihovo vzdrževanje

1. 01. 2014 11:00:00

Aluminijasta platišča večina voznikov izbere zaradi elegantnega videza, a za lepa in negovana platišča je treba marsikaj postoriti, še posebej v zimskem času, ko sol in drobci peska načenjajo občutljiv aluminij.

Lep videz brez rje se ohrani le s pomočjo rednega čiščenja, zato je za platišča potrebno skrbeti z blagimi čistili in tekočo vodo, pri tem pa je potrebno paziti, da platišč ne čistiš takoj po daljši vožnji, ko so še razgreta. Hladna platišča moraš splakniti s tekočo vodo, da odstraniš vse delce prahu in blata – najbolje je, da jih poškropiš kar s curkom iz vrtne cevi. Sledi drgnjenje z mokro gobo, ki odstrani trdovratnejšo umazanijo, in čistilom za čiščenje platišč, finejše elemente pa zdrgni kar z odsluženo zobno krtačko.

Izogibati se moraš čistilom, ki vsebujejo kislino, saj ta poškoduje zunanjo površino. Platišča zopet splakni z vodo in obriši z jelenovo krpo. Na koncu s krpico nanesi vosek, ki je namenjen posebej aluminijastim platiščem. Za kvalitetno vzdrževanje je dovolj pogost nanos voska vsake tri mesece.

Sorodni nasveti

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba