Program za zaznavanje umazanosti posode za bolj ekonomično pranje

28. 03. 2017 09:00:36

Pomivalni stroj postaja čedalje bolj nepogrešljiv pripomoček skoraj v vsakem gospodinjstvu. Prvi pomivalni stroji so bili zasnovani precej enostavno, medtem ko današnji ponujajo širok nabor funkcij in programov, ki skrbijo za optimalne učinke in čim prijaznejši odnos do okolja. In katere so tiste funkcije, ki jih mora ponujati izbrani stroj, če želiš zmanjšati porabo električne energije in vode?

Eden od programov, ki pripomore k varčevanju z vodo in energijo, je tisti, ki prepozna umazanost posode in tako prilagodi porabo sredstev. S to funkcijo je danes opremljena velika večina pralnih strojev, saj so potrebe po skrbi za okolje vse večje. Osnova za delovanje avtomatskega programa je senzor, ki meri umazanost vode ter na podlagi tega oceni stopnjo umazanosti posode.

Pralni stroj najprej zažene kratek program izpiranja, ki senzorju omogoči meritev čistosti vode. S pomočjo podatkov, ki jih zbere senzor, avtomatski program prilagodi temperaturo pomivanja, čas pomivanja in količino potrebne vode za delovanje. Seveda pomivalni stroj upošteva tudi podatke preostalih senzorjev, na primer senzorja za zaznavanje količine posode. S temi naprednimi funkcijami »pomivalci« postajajo kompleksne naprave, ki upoštevajo vrsto dejavnikov za doseganje visokih higienskih in energijskih standardov.

Če hočeš doseči čim nižjo porabo vode in elektrike, se potrudi pri ročnem predpranju. A pri tem pazi, da ne bo po odtoku steklo še več vode, kot bi jo sicer porabil stroj, če bi opravljal umazano delo namesto tebe.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba