Rekreacija je obvezna tudi pozimi, zato izberite fitnes in aerobiko

26. 01. 2012 15:21:20

Telesna vadba oz. rekreacija je nujno potrebna, da ohranimo telo v formi ter ostanemo zdravi. Danes je veliko takšnih delovnih mest, ki od delavca zahtevajo osem ur sedenja za mizo, naj bo to pred računalnikom ali na tekočem traku. Vsako tovrstno delovno mesto, ki delavca priklene na stol, onemogoča kakršno koli rekreacijo in omejuje gibanje. Če tudi vi spadate med tiste, ki dnevno presedijo osem ur ali celo več, potem je tudi za vas rekreacijo nujno potrebna in pomanjkanje rekreacije je lahko precej bolj resna težava, kot se mogoče zavedate.

image

V poletnih in pomladnih mesecih je priložnosti za rekreacijo dovolj, saj vas narava kar sama vabi in lahko se odločate med kolesarstvom, tekom in mnogimi drugimi aktivnostmi. Precej več težav boste imeli v poznih jesenskih mesecih in pozimi, saj tudi takrat telo potrebuje vsaj nekaj gibanja. Fitnes in aerobika je lahko tista vrsta rekreacije, ki vam omogoča, da poskrbite za zdravje tudi pozimi. Fitnes in aerobika še zdaleč ni edina vrsta zimske rekreacije, a zaradi cenovne dostopnosti in različnih možnosti, ki jih ponuja, spadata fitnes in aerobika v sam vrh zimskih aktivnosti, če sodimo po priljubljenosti in številu ljudi, ki se odloča zanju.

Telovadba in gimnastika se izvaja skoraj v vsakem kraju. Če vas veseli telovadba ali gimnastika, potem bo najbolje, da se odpravite v kakšen rekreacijski center ter se pozanimate o njihovi ponudbi. Pred tem dobro preverite vaš urnik in določite tiste ure, ko se lahko posvečate rekreaciji, saj je največja škoda, če se odločite, da bo telovadba in gimnastika del vašega zimskega življenja, potem pa nimate več časa, da bi te ure rekreacije obiskovali.

Fitnes in aerobika pa ni nujno omejena samo na rekreacijske centre. Z nekaj domišljije in truda se lahko fitnes in aerobika izvajata tudi pri vas doma, k vadbi pa lahko še povabite prijatelje in prijateljice ter se tako ob rekreaciji še dodatno zabavate.

Če želite, da se fitnes in aerobika izvajata kar pri vas doma, boste potrebovali tudi fitnes naprave in kakšno blazino, saj so tla lahko precej neudobna za izvajanje tovrstne rekreacije. Na voljo so različne fitnes naprave, vsaka izmed njih pa je določena točno izbrani vrsti rekreacije. Ko kupujete fitnes naprave se osredotočajte na to, kakšne vaje bi želeli izvajati, preračunajte pa tudi znesek, ki ste ga za fitnes naprave pripravljeni plačati. Kupite lahko takšne naprave, ki so namenjene posamezni vadbi oz. vaji, obstajajo pa tudi kombinirane naprave, ki omogočajo izvajanje vsaj dveh ali več različnih vaj.

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka