Izbira pravih okrasnih pokrovov za platišča

26. 01. 2012 15:02:45

Okrasni pokrovi za platišča so tisi del avtomobilske opreme, ki videz avta močno spremeni, kljub temu, da je investicija v ta del avtomobilske opreme majhna. Okrasni pokrovi bodo avto spremenili skoraj tako kot lita platišča, a investicija bo precej manjša. Univerzalni okrasni pokrovi so na voljo v skoraj vsaki večji trgovini, a če boste želeli, da so vaši pokrovi originalni oz. narejeni s strani istega proizvajalca kot vaš avtomobil, boste najverjetneje morali po njih povprašati pri pooblaščenem prodajalcu avtomobilov vaše blagovne znamke.

Izbira pravih okrasnih pokrovov za platišča je ključnega pomena, saj lahko ob izbiri napačnih naš avto oz. vtis, ko se vozimo z njim, še pokvarimo. Izbira pravih okrasnih pokrovov za platišča je še bolj pomembna s stališča ujemanja, torej velikosti, ki jo dosegajo izbrani pokrovi. Plastični pokrovi morajo biti enake velikosti kot platišče, saj bo v nasprotnem primeru namestitev nemogoča.

Izbira pravih okrasnih pokrovov za platišča pa je v veliki meri odvisna tudi od vašega okusa. Odločate se lahko med različnimi materiali. Najbolj pogosti so plastični pokrovi, a tudi krom in drugi materiali oz. pokrovi so dokaj priljubljeni. Plastični pokrovi niso priljubljeni samo zaradi nizke cene, saj je tudi njihova kvaliteta popolnoma primerljiva z marsikaterim drugim materialom, kljub temu, da je cena lahko precej nižja.

Izbira pravih okrasnih pokrovov za platišča je tako odvisna od vašega okusa ter od ustrezne velikosti pokrova in platišča. Da vam bodo novi pokrovi všeč, se osredotočite na več dejavnikov oz. kriterijev. Nekaterim bo največ pomenilo to, da so platišča narejena iz ustreznih oz. želenih materialov. Spet drugim bo najbolj pomembna barva okrasnega pokrova za platišča, pri tretjih pa je najbolj pomembna oblika.

Izbira pravih okrasnih pokrovov za platišča pa naj ne bo odvisna le od všečnosti pokrovov. Kvaliteta je predvsem ob vožnji v zimskem letnem času zelo pomembna. Nekvalitetni okrasni pokrovi se bodo namreč hitro obrabili, ko bodo vsak dan deležni različnih udarcev, ki jih bo povzročalo kamenje izpod koles. Tudi sol in vremenski pogoji bodo pomagali pri tem, da se bodo pokrovi začeli luščiti in izgubljati svoj sijaj. Verjetno si niti vi ne želite pokrovov menjati vsako leto, zato je pomembno, da že ob prvem nakupu izberete bolj kvalitetne pokrove, ki bodo zdržali vsaj nekaj let.

Včasih je težko ugotoviti, če gre za bolj ali manj kvalitetne pokrove in cena ni sto odstotni pokazatelj, zato ne gre kar slepo verjeti in kupiti dražje pokrove. Priporočila prijateljev ter njihove izkušnje vam lahko pri nakupu precej pomagajo, lahko pa pregledate tudi mnenja ostalih uporabnikov o določenih platiščih, če uporabite primerjalnik cen na Ceneje.si.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba