Nakup DVD snemalnika

26. 01. 2012 13:58:22

DVD snemalniki so namenjeni snemanju in predvajanju filmov, in sicer vam snemalnik omogoča, da lahko posnamete svojo najboljšo serijo ali film, z njimi pa lahko snemate tudi posnetke, ki ste jih ustvarili s svojo video kamero. DVD snemalniki omogočajo snemanja na različne vire, sicer pa je danes na trgu na voljo tudi snemalnik zvoka!

image

DVD snemalniki imajo lahko enega ali dva diska, ki omogoča, da na en disk snemate film, na drugem pa istočasno gledate nekaj drugega. seveda pa se morate zavedati, da so takšni snemalniki dražji in da je snemalnik z enim diskom veliko bolj cenovno ugoden. Ker DVD snemalniki danes podpirajo snemanje na skoraj vse vrste formatov, je njihov spekter uporabe zelo širok in tako boste sedaj lahko v svojih najljubših filmih uživali tudi kasneje.

Pred nakupom preverite tehnične lastnosti, ki jim ima snemalnik in izberite takšnega, ki vam ponuja kakovostno sliko in čist zvok. Izbira je tako kot pri večini tehnologije, odvisna tudi od vaših finančnih zmožnosti. Najbolj moderni DVD predvajalniki, ki so tudi nekoliko dražji, se ponašajo s številnimi funkcijami. Snemalnik ponuja tudi različno velikost trdega diska in zato pred nakupom razmislite koliko prostora potrebujete za shranjevanje svojih posnetkov. Za boljši zvok ob gledanju DVD snemalniki ponujajo tudi opcijo, da jih med drugim lahko priključite tudi na ozvočenje.

Najbolj dovršeni so trenutni blu ray snemalniki, ki so nasledniki DVD snemalnikov in ponujajo še večjo kakovost. Blu ray snemalniki ponujajo še več prostora za shranjevanje podatkov in hitrejši pretok podatkov, bolj dovršena sta tudi zvok in slika. Seveda pa to mogoče le, če imate tudi primeren televizijski zaslon, ki je namenjen predvajanju blu ray posnetkov. Ta snemalnik je združljiv tudi z uporabo prejšnjih formatov kot je DVD, CD ali VCD.

Poleg snemalnikov namenjenim snemanju video formatov, pa lahko izberete tudi snemalnik zvoka, na katerega lahko posnamete glasbo in ga uporabite za urejanje zvočnih posnetkov. Snemalnik zvoka lahko priključite na različne zvočne naprave kot je na primer mikrofon. Ta naprava, ki se imenuje tudi diktafon omogoča zelo kakovostno snemanje govora ali glasbe, posnetke pa lahko kasneje enostavno prenesete na vaš računalnik.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka