Nakup opreme za hišni kino

18. 01. 2012 12:03:39

Hišni kino je odličen način, da tudi v objemu domačega doma lahko uživati v gledanju filmov in imate občutek kot, da sedite v kino dvorani. Seveda pa je za treba imeti tudi dobro in kvalitetno opremo, ki bo omogočala dobro sliko, predvsem pa dober zvočni sistem!

image

Prva stvar, ki jo je treba narediti pred nakupom hišnega kina, je, da določite vaš cenovni razred. To je zelo pomembno, saj hišni kino lahko stane dobro sto evrov ali pa veliko več. Zavedati pa se morate, da je s ceno pogojena tudi kvaliteta hišnega kina. Zelo pomemben je tudi prostor v katerem boste hišni kino namestili ter prava svetloba v prostoru. Prav in najbolj pomembna komponenta je seveda dovolj velik LCD zaslon.

Če tega nimate, je nakup hišnega kina brez smisla in ne bo imel učinka kot bi ga moral imeti. Naslednja pomembna stvar so DVD predvajalniki, pomembna pa je tudi izbira zvočnikov. Zvočniki morajo biti kvalitetni, to zlasti velja za levi in desni sprednji zvočnik, ki sta najbolj pomembna.

Zvočniki različnih proizvajalcev imajo različne lastnosti in moči, velik faktor pri nakupu pa je tudi cena. Premislite kakšno kvaliteto od njih pričakujete in koliko ste zanje pripravljeni odšteti, nato v tistem cenovnem razredu poiščite najboljše za vas. Dobri zvočniki za hišno kino lahko naredijo veliko razliko, obenem pa mora biti pravilna tudi njihova razvrstitev v prostoru.

Hišni kino se največkrat kupi v kompletu v katerega so vključeni tudi DVD predvajalniki. Preglejte njegove tehnične lastnosti in katere formate podpira. DVD predvajalniki so cenovno lahko zelo ugodni, razlikujejo se po obliki, velikosti in barvi, vsak pa ima tudi USB priključek. Med seboj se ločijo tudi po funkcijah, kih ponujajo in več kot boste zanj odšteli, več opcij vam bo ta ponujal. Projektor so še ena priljubljena komponenta, ki jo lahko vključite v vaš hišni kino.

Projektorji vam bodo omogočili, da si boste tudi doma lahko privoščili ogled filma na veliki sliki. Najnovejši projektorji omogočajo tudi ogled filmov v 3D tehniki. Izbirat pa lahko tudi med projektorji namenjenimi za igranje iger ali za gledanje športnih dogodkov.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka