Hitrost in velikost sta bistvena podatka pri nakupu spominske kartice MMC

18. 01. 2012 11:52:22

Multimedia Card (MMC) je odlična izbira za vse tiste, ki želite shranjevati podatke na zanesljiv in majhen medij. MMC spominska kartica ni več nobena novost na našem tržišču in hitro lahko najdete kar nekaj ponudnikov računalniške opreme, ki imajo tudi Multimedia Card (MMC) v svoji ponudbi.

Multimedia Card (MMC) je opremljena s kar nekaj tehničnimi lastnostmi, ki jih preverite pred nakupom. Proizvajalec oz. blagovna znamka kartice niti nima neke posebne vrednosti, a nekako smo navajeni, da se na priznane blagovne znamke raje zanesemo in jim bolj zaupamo. Spominska kartica MMC priznanega proizvajalca bo tisti izdelek, za katerega bomo pripravljeni plačati tudi nekoliko več, saj od takšnega proizvoda pričakujemo, da bo delal kar nekaj časa in brez kakršnih težav. Med priznane blagovne znamke lahko štejemo Apacer, Kingston in še nekatera podjetja.

Multimedia Card (MMC) bo opremljena tudi s tehničnim podatkom o velikosti kartice oz. prostoru, ki je na voljo. Če bo vaša multimedia spominska kartica namenjena le prenosu manjše količine manjših datotek, kar je pogosta praksa v primeru, da kartico potrebujete v poslovne namene, vam bo zadostovala že najmanjša MMC spominska kartica, velikosti 1GB ali še manj. Za vse tiste, ki želite hraniti večje količine podatkov in boste kartico uporabljali predvsem v zasebne namene, bo MMC spominska kartica nekoliko večja. Če želite, da bo vaša spominska kartica MMC namenjena samo shranjevanju in ne želite iz nje nič brisati, potem posezite po največji ali vsaj eni izmed največjih. Za shranjevanje res velike količine podatkov bo tudi največja spominska kartica MMC hitro premajhna. V tem primeru je bolje, da poiščete kaj drugega, npr. prenosni disk ali večji USB ključ, odvisno od naprave in združljivosti te naprave z ostalimi mediji.

Multimedia Card (MMC) ima tudi vnaprej določeno hitrost branja in zapisovanja. Prav ta podatek je lahko bistven za vse tiste, katerim bo multimedia spominska kartica predstavljala veliko oporo pri delu in bodo na njo pogosto zapisovali ali iz nje brali shranjene podatke. Multimedia spominska kartica bo zaradi višje hitrosti zapisovanja in branja tudi nekoliko dražja, zato bodite pozorni tudi na to, da ne boste zaradi višje hitrosti plačali precej več in boste to kartico bolj redko uporabljali.

Vsekakor velja vedno poiskati najboljše razmerje med ceno in kvaliteto nekega izdelka in to velja tudi za MMC. Za čim lažje iskanje primernega izdelka in najboljšega razmerja pa uporabite primerjalnik cen na Ceneje.si, ki vam bo pomagal tako pri nakupu MMC spominske kartice kot pri nakupu kakšnega drugega izdelka.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba