Potovanja in nakup motoristične opreme

18. 01. 2012 10:34:04

Ste že kdaj sanjarili o dopustu z motorjem? Vas je strah, da bi se vaš motor med potovanjem pokvaril in se raje držite bližine vašega doma? Vas okvare in motorni deli ne skrbijo in ste z motorjem prepeljali že številne države?

Če ste na zadnje vprašanje odgovorili pritrdilno, potem se že dobro zavedate, kako pomembni so motorni deli ter motoristična oprema za vse motoriste, ki uživajo v vožnjah na razdalje in odkrivanju še neodkritih koncev različnih držav. Tako kot vsaka stvar se tudi motorni deli lahko pokvarijo in na daljših razdaljah je vedno dobro, da imate vsaj nekaj osnovnih delov s seboj ali se ustrezno zavarujete kako drugače. Če vam ni do tega, da bi bili motorni deli del vaše opreme, potem je najbolje, da se pozanimate o vlečnih službah v tistem kraju, kamor ste se odpravili, pomaga pa tudi potovanje v paru ali skupinah, saj je tako medsebojna pomoč vedno pri roki.

Tudi tuning motorja in dodatni motorni deli so lahko vključeni v opremo motorista. Tuning lahko potovanje naredi hitrejše ali bolj varno, to pa je predvsem odvisno od dodatne opreme, ki jo namestimo na motor. Med motoristi so najbolj priljubljene tuning predelave pri zvoku in izpušnih sistemih, ki lahko motorju dodajo še nekaj dodatnih moči.

Če imate v lasti motor in razmišljate o daljši poti, a se na njo še niste nikoli podali oz. če spadate med tiste, ki o nakupu motorja zaenkrat le sanjate, potem je potrebno vedeti, da je za takšne podvige nujna tudi motoristična oprema. Motoristična oprema, ki jo uporablja vsak motorist, je čelada, jakna in druga oblačila, ki jih potrebuje za vožnjo. A pri daljših razdaljah in potovanjih bo potrebno še kaj več.

Nujna moto oprema vsakega motorista, ki želi potovati v zelo oddaljene kraje bo tudi navigacija in kovčki. Navigacija je tista moto oprema, ki nam omogoča, da se bolj varno in predvsem po pravi in najboljši poti pripeljemo v izbran kraj. Hkrati se ob uporabi navigacije ni potrebno ustavljati na skoraj vsakem križišču in ravno zaradi tega je takšno potovanje sila bolj enostavno, kot ob uporabi zemljevida. Ta moto oprema nam bo tudi omogočala večjo drznost, saj bo strah, da bi se izgubili, popolnoma odveč.

Ker boste s seboj vzeli tudi precej oblek, predvsem če mislite potovati več dni ali celo tednov, boste potrebovali tudi kovčke. Z dvema stranskima in zadnjim kovčkom boste pridobili kar precej prostora za vaše osebne stvari, omislite pa si lahko še kakšen nahrbtnik, torbo za tank itd. Tako omejen prostor več en bo izgovor za to, da se ne odpravite na pot.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba