Komentarji

Pred 6 leti

HOHNER ustna harmonika / orglice COMET 2503/32

HOHNER ustna harmonika / orglice COMET 2503/32

Priporočam tele orglice, mogoče se vam bojo zdele mal drage, ampak se splača če si ljubitelj, pa tut če maš saj malo slovenske narodne zavesti. Treba je podpirat take inštrumente, tut drugač pa lahko zlo zanimive pesmi igraš na njih. Lahko jih maš vedno s sabo in popestriš dogajanje okol sebe.

Pred 6 leti

HOHNER ZVONČKI K98814

HOHNER ZVONČKI K98814

Točno take je žena kupila sinu, in je bil navdušen. Moram reči da je to odlično darilo za najmlajše in svetujem vsem mamicam in očkom, da jih kupite svojim otrokom. Sin se zamoti in zabava, tudi po parih mesecih pa še niso nezanimivi in še vedno rad igra na njih.

Igranje in nakup glasbil

18. 01. 2012 10:29:27

Glasbila in glasbena oprema je na voljo v različnih glasbenih trgovinah, ogromno pa je tudi ponudbe rabljenih glasbil, ki jih najdete v različnih slovenskih oglasnikih ali na spletnih straneh s tovrstno ponudbo. Pred nakupom glasbila razmislite predvsem o tem, kateri inštrument bi želeli igrati in se predhodno tudi naučite vsaj osnovnih prijemov.

Z obiskom glasbene šole lahko osvojite precej glasbenega znanja, a že takrat boste potrebovali glasbila. Glasbila si lahko najprej izposodite od kakšnih prijateljev in znancev, če imate to možnost in ko ste prepričani, da vam neko glasbilo ustreza in ga boste osvojili, je čas, da se odpravite po novo glasbilo.

Med bolj priljubljena glasbila spadajo harmonika, kitara in bobni. Tudi pri glasbilih se srečujemo z različnimi pomisleki in eden takšnih je ta, da je harmonika inštrument, ki je namenjen predvsem starejši populaciji. To nikakor ne drži, saj je harmonika izjemno priljubljena tudi pri mladih in celo tistih najmlajših, ki se z njo srečajo že zelo zgodaj. Tudi kar nekaj uspehov na svetovnem nivoju so poželi prav mlajši slovenski harmonikarji. Če ste tudi vi navdušeni nad poslušanjem in igranjem harmonike in bi želeli zaigrati tudi na kakšni zabavi ter prispevati k še boljšemu vzdušju, potem je mogoče prav harmonika tisti inštrument, ki bo vam najbolj ustrezal.

Harmonike lahko ločimo na klavirske in diatonične. Predvsem slednje so še posebej priljubljene pri nas, to pa je predvsem posledica posebnega zvoka in precej bolj zahtevnega igranja, ki diatonično harmoniko loči od klavirske.

V primeru, da vam harmonika ne ustreza in ne želite poskusiti, je možna še kitara. Kitare lahko ločimo na klasične, akustične in električne. Klasična kitara se od akustične razlikuje po več različnih lastnostih. Predvsem velja, da ima klasična kitara nekoliko debelejši vrat, strune pa so najlonske, akustična kitara ima poleg tanjšega vrata tudi kovinske strune. Predvsem za začetnike je lahko precej težje igranje na kovinske strune, ki so precej manj prijazne do prstov. Zato se je vsaj na začetku bolje odločiti na najlonske strune, a tudi zvok vaše kitare bo v tem primeru nekoliko drugačen, mnogi pravijo da celo lepši kot pri kovinskih stunah.

Če vam ne ustreza niti kitara, niti harmonika, potem vam od zgoraj naštetih ostanejo še bobni. Bobni oz. učenje igranja na bobne je lahko zelo zoprno, zlasti če z igranjem motite sosede. V tem primeru boste potrebovali še kakšen dodaten prostor, ki bo dobro zvočno izoliran ali pa boste primorani najeti nek ločen prostor, ki je dovolj oddaljen od bivalnega naselja.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba