Kampiranje in taborjenje je zelo nepredvidljivo, zato je pomembno, da imate pravo opremo

18. 01. 2012 09:44:05

Kampiranje in taborjenje v naravi je lahko pravi užitek in odličen način za preživljanje počitnic. Če imate za to seveda tudi pravo opremo kot je šotor, spalne vreče in ostala oprema za kampiranje. Da bo kampiranje in taborjenje kar se da prijetno je treba izbrati pravo opremo, ki vas bo ščitila pred različnimi vremenskimi razmerami in v kateri boste lahko mirno prenočili.

image

Kampiranje in taborjenje je lahko zelo nepredvidljivo, saj nikoli ne veste kakšno vreme vas lahko preseneti in zato je zelo pomembno, da imate pravo opremo. To ne pomeni, da morate kupiti najdražjo in najnovejšo opremo, ampak predvsem takšno, ki bo najbolj ustrezala vašim potrebam.

Oprema za kampiranje je odvisna od tega v katerem letnem času boste kampirali, kako dolgo in kje. Izbira opreme za kampiranje in taborjenje je zelo pestra in če izberete pravo je lahko zelo praktična in uporabna v različnih situacijah.

Izbira šotorov je zelo velika, med seboj pa se razlikujejo po velikosti, obliki, namembnosti in materialu iz katerega so šotori izdelani. Odločite se lahko za alpinistični šotor, šotor, ki ima več sob ali pa izberete manjši šotor namenjen otrokom ali eni ali dvema osebama.

Šotori morajo biti dovolj veliki in prostorni za vas in za vašo družino, da vam bo v njih lahko udobno. Pred nakupom se prepričajte, da ima šotor vse kar boste potrebovali za kampiranje in taborjenje, pri tem je najbolj pomembna prava razdelitev prostorov in število oken. Šotori morajo biti izdelani iz kvalitetnega materiala, ki je vodoodporen in ne prepušča kadar zunaj dežuje ter se v poletnem času preveč ne segreje in je odporen na svetlobo.

Zelo pomembna oprema za kampiranje so tudi spalne vreče, ki bodo zagotovile, da se boste v šotoru lahko naspali in spočili. Za nakup spalne vreče je boljše odšteti nekaj evrov več in si tako zagotoviti kvalitetno spalno vrečo, v kateri vas ne bo zeblo in vam ne bo vroče. To je zlasti pomembno, če boste kampirali v hladnejših mesecih, medtem ko so za poletje primerne tudi cenejše spalne vreče.  In to je tudi največja razlika med spalnimi vrečami, ki so namenjene različnim temperaturam.

Izberite takšno, ki bo najbolj ustrezala temperaturam v katerih boste kampirali, pozorni pa bodite tudi na njeno velikost. Kampiranje in taborjenje je poceni način preživljanja počitnic, ki je zlasti priljubljen v poletnih mesecih. Prava oprema za kampiranje pa bo vse skupaj naredila še bolj prijetno.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka